8 Ağustos 2015 Cumartesi

"Fenerbahçe İnşallah Ön Elemeyi Geçer


"Fenerbahçe inşallah ön elemeyi geçer,gruplara kalır. Geçsinler ne olacak. Önemli olan bizim kendi işimize bakmamız. Avrupa'da bu sezon ilk hedefimiz gruptan çıkmak. Ondan sonrasına rakibimize ve takımımızın durumuna göre bakacağız"
Tarih:6 Temmuz 2015. Yer: Avusturya'nın Windischgarsten bölgesi
Galatasaray teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, gazetecilerle yaptığı sohbet sırasında yukarıdaki cümleleri sarf ediyor... "İnşallah Fenerbahçe gruplara kalır" derken, "geçsinler ne olacak?" diye de devam ediyor. Ne mi olacak, biz hocaya anlatalım o zaman?
Fenerbahçe Shaktar'ı eleyip, sonrasında da karşısına çıkacak rakibini geçip, Şampiyonlar Liginde gruplara kalmış olsaydı, 12 milyon euro garanti para ve yayın gelir havuzundan en az 6.5 milyon euro alacaktı. Oysa, sarı-lacivertlilerin elenmesiyle gruplara direkt katılım ücreti olan 12 milyon euro'yu alan Galatasaray, havuz gelirinden alacağı 7 milyona ek olarak Fenerbahçe'nin  6.5 milyon eurosunu da kulüp kasasına indirmiş oldu... Devam edelim daha açık seçik anlatmaya, hani formanın arkasına 1.5 milyon euro için Garenta yazdırıyorsun ve üç yıl boyunca sırtında o reklamla dolaşacaksın ya, Lucescu Fenerbahçe'yi eleyerek Galatasaray'a ondan daha büyük bir kıyak yaptı... UEFA'nın Finansal Fair Play'inin kulübün tepesinde Demokles'in kılıcı gibi sallandığı ve "gelir"e herzamandan daha çok ihtiyaç duyulduğu bir zamanda Hamza Hamzaoğlu'nun "geçsinler ne olacak" sorusu komikten öte, cahilce kalıyor...


Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin