18 Mayıs 2008 Pazar

Adanaspor Şampiyon








Adanaspor, kendi evlerinde Pendikspor'u 4-2 yenerek üst üste 2. şampiyonluğunu kazandı ve 1.Lige çıktı, lakin şimdi asıl yarışın içine girdiler toros kaplanları:Süper lige çıkma mücadelesi... Kaplanpenche.org'tan Hakan arkadaşımızın belirttiği gibi tarihi bir rekora da imza attılar aslında:
"Enteresan bir 5 yıl geçiren Adanaspor, bu sürede belki bir ilke imza attı 5 senede 5 lig değiştirerek. Açıklayayım: 2003-2004 sezonunda süper ligden şimdiki 1. lige düştü, 2004-2005 sezonunda oradan da 2B'ye düştü. 2005-2006'da liglere katılamayıp 3. lige direkt düştü. Devamında 15 günde kurulan takımla 2006-2007 sezonunda 2B'ye çıktı. Ve bu sezon de yükselme grubu lideri olarak 1.lige döndü. Bu 5 yıl içinde aynı ligde hiç kalmadı...Hedef, yeni bir şampiyonluktur..."
Adanın diğer takımı Demirspor ise Mersin deplasmanında 2-1 kaybederek bir üst lige direkt çıkma şansını kaybetti. Şimdi Adana Demirsporun hedefi Konya'da yapılacak Play-Ofllarda başarılı olarak 1.lige çıkma biletini almak...

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Tribün anlamında çok güzel görüntüler bıraktığımızı düşünüyorum bu sezon..

Klüp bazında da hak ettik bence. Bu işte ucundan kenarından kıyısından emeği olan herkese minnetarız, siz blog sahibine de bu satırları taşıdığı için.. :)

Teşekkürler ultrasMovement.

Adsız dedi ki...

Adanın diğer takımı derken ?
kardeşim İngiltere ligi ile ilgili öyle uzun uzun yazmıyosunda ama (:
Koskoca Adana' yı da ISLAND yaptın helal walla (:

Pads dedi ki...

O degil de Adana Demirspor daha fazla taraftara sahipken, sehrin daha cok sevilen takimiyken ve son senelerde mali durumu daha iyiken Adanaspor gerilerden gelip nasil gecti anlayamiyorum. Iyi bilen biri anlatsa sevinirim.

Adsız dedi ki...

Anlatalım tabii ki dilimiz döndüğünce..

Bir kere Adana Demirspor'un daha fazla sevildiği ve daha fazla taraftarı olduğu göreceli, subjektif ve hatta iddialı bir sözdür. Genel olarak böyle bir yanılgı var Adana'yla ilgili. Her iki takımda çok sevilir Adana'da, bu biraz da başarıyla alakalı, son zamanlarda Adanaspor'un alt liglerde oluşu bu ilgiyi Ads'ye çevirdiği doğru ama genel olarak bu tip bir durum söz konusu değildir. Üstelik Adanaspor bir sezon lige çıkamamıştır ve kulübün kapısına kilit vurulmuştur. Bu bir sezonun taraftar anlamında neler kaybettirebileceğini bir düşünün...

Adana Demirspor 5 sezondur bu ligde, harcanan paralarda süper lig takımları düzeyinde..

Adanaspor 3 sezon üst üste lig düştü sonra geldi ve şimdi de Adana Demirspor'un üstüne çıktı. (Gerçi extralar var daha, Demirspor'a da başarılar extralarda!)

Bu muhteşem dönüşün açıklaması olarak Adanaspor'un büyük bir potansiyele ve güce sahip olduğunu söylesek yanlış olmaz galiba.

Ve tabii ki iyi yönetilen bir camia... Adanaspor 3.lig'den alındığı gün 3 sezonda Süper Lig, olarak hedef koyan bir başkan vardı. Kolay şeyler değil bunlar, Şimdiye kadar Allah utandırmadı, inşallah bundan sonra da utandırasın.

Ve ne mutlu ki bize bu şehirde her daim bu sevdayı sürdürüyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Adanaspor moda değil "klasik"tir!

Blog Widget by LinkWithin