5 Mart 2010 Cuma

Teksas'a Diyarbakır Yasak!

Bu hafta Bursaspor'un deplasmanda Diyarbakırspor ile oynayacağı maç öncesinde İl Spor Güvenlik Kurulunun aldığı karar doğrultusunda yeşil-beyazlı taraftarlar alınmayacak. Önce İnönü'ye, şimdi Diyarbakır'a yasaklandı Bursaspor taraftarının girişi, seneye Diyarbakırspor Süper Ligte kalırsa, onların taraftarı da Bursa Atatürk Stadına alınmayacak büyük ihtimal ve bu böyle sürüp gidecek ne yazık ki... Bu konuda Teksas grubu liderleri Mehmet Güzelsöz ile Selim Kurtulan'ın teksas.org sitesinde yapmış oldukları açıklamalar da aşağıda:

Bursa Valisi Şahabettin Harput'un düzenlediği basın toplantısının ardından açıklama yapan taraftarlar, "Yasaklarla bir yere varılmaz" dediler.

Cumartesi günü Diyarbakır Atatürk Stadı'nda oynanacak Diyarbakırspor-Bursaspor karşılaşmasına gitmek istediklerini belirten Bursaspor Teksaslı Taraftarlar Derneği Başkanı ve aynı zamanda Diyarbakır doğumlu olan Mehmet Güzelsöz, "İşin kolay yönüne kaçmasınlar. Taraftar gelmesin demek kolay. O zaman seyircimiz yerine Valimiz ile Emniyet Müdürümüz maça gitsin. Ben Diyarbakırlıyım. Benim doğduğum şehrin halkını kimse kötülemesin. Diyarbakır'da kimseye zarar gelmez. Mutlaka birkaç kendini bilmez çıkacaktır. Ama onlar var diye yasaklara gerek yok. Sporla siyaseti birbirine karıştırmasınlar. Biz Diyarbakır'a Bursaspor için gideceğiz, başka bir amacımız yok" dedi.

Bursaspor'un tribün lideri Selim Kurtulan ise Vali Şahabettin Harput'un, Diyarbakır deplasmanı için, "Ne böyle bir organizasyon var, ne araç tedariki var, ne de şu ana kadar oluşturulmuş bir kalabalık var" şeklinde yaptığı açıklamaların aksine şunları söyledi:

"Biz organizasyonumuzu yaptık. 13 otobüsü hazırladık. Cuma günü saat 18.00'de hareket edecektik. Son anda Valimiz açıklama yaptı. Biz bu maça gitmek istiyoruz. Yasaklar nereye kadar? Eğer böyle birşey varsa lütfen Bursasporlu futbolcular, teknik kadro ve yöneticiler de maça gitmesin.

Bu sene biz Diyarbakır'a gitmeyelim, seneye onlar gelmesin. Beşiktaş maçlarına zaten gidemiyoruz. Bir başka yıl Fenerbahçe, sonra Galatasaray. İyi de bu nereye kadar sürecek? Diğer illerden bu maça gelecek olanlar var. Günler öncesinden uçak biletlerini aldılar. Onlar maçı nasıl izleyecek? Bursa gol attığında ne olacak? Eğer toplu olarak gidersek hiçbir şey olmaz."


4 yorum:

os dedi ki...

bu işin sonucunda taraftar için "deplasman" diye bir şey kalmayacak..

eskiler nasıl anlatıyorsa "eskiden fenerli, galatasaraylı, beşiktaşlı maçları karışık izlerdik" diye

biz de anlatacağız "x deplasmanına giderken otobüsün lastiği patladı aga 5 saat uğraştık zor yetiştik" şeklinde..

yazık.

Adsız dedi ki...

Gidilirse büyük kavga çıkar lakin.

Antidoto dedi ki...

Bu açıklamalarıyla özgürlükçü ve demokrat görünen o adamlar, Bursa'daki maçta ırkçılık yapmadan önce düşüneceklerdi bunları.
Değil İnönü'ye, Diyarbakır'a; Bursa stadına bile alınmamalı bu adamlar...

Adsız dedi ki...

Olaya Bursa,Fener,Galatasaray,Beşiktaş,Diyarbakır vs. özelinde bakmazsak çok daha iyi olur.Saha kapatma,deplasman yasakları "ne hoş olurdu maarif ah şu okullar olmasa" diyen milli eğitim bakanının zihniyetinin devamıdır bence.En kolayı taraftarı stada almamaktır.Çözümsüzlüğün alası yani!

Blog Widget by LinkWithin