24 Şubat 2011 Perşembe

Levski-CSKA Derbisine Doğru#4


*Derbiye 2 gün kala Sofya emniyeti de maçta görevlendireceği polis sayısını açıklarken, maç günü yapacaklarını da kamuoyu ile paylaştılar. Maçta toplam 1300 polis memuru görev alacak ve bunların 900e yakını başkentin çeşitli sokaklarında taraftarların birbirleriyle "kapışmaması" adına güvenliği sağlayacak. Öte yandan CSKA taraftarının maçlar öncesi buluşma yeri olan Ariana gölü çevresinde polis eskortuyla maçın yapılacağı stada getirilecek olan kırmızı-beyazlı taraftarlar, maçtan sonra da yine toplu olarak aynı mekana bırakılacak emniyet kuvvetleri tarafından. Ayrıca, taraftarların çıkaracağı olaylara karşı iki adet panzer de stad dışında bekliyor olacak.
*15 levadan CSKA taraftarı için satışa çıkan biletlerin ilk 100 adedi 15 dakikada satılırken, daha sonra taraftarlar irili ufaklı gruplarla gişelere gelip, maç biletlerini tedarik etmeye başladılar. Levski taraftarı da kendileri için ayrılan biletleri alabilmek adına erken saatlerde gişelere gelirken, rakiplerine göre daha ucuz olan biletlere daha fazla talep göstermiş durumdalar.
*Maçın oynanacağı Georghi Asparuhov stadında bugün derbi hazırlıklarını sürdüren Levski'nin antrenmanına 700 kadar taraftar gelip, yaptıkları tezahüratlar ve yaktıkları meşalelerle takımlarını cumartesi günkü maça motive etmeye çalıştılar.
*Derbinin yayınlanıp yayınlanmayacağı sorunu da bugün çözüldü ve ligin yayın hakkını alan bTV Action kanalı gereken ödemeyi Bulgar Federasyonuna yaptığı için cumartesi günü derbiyi de taraftara yayınlayan kanal olacak.
*Maç öncesi CSKA'ya müjdeli haber Bulgar Futbol Federasyonundan geldi ve başkan Mihailov'un açıklamasına göre kırmızı-beyazlı kulüp A Grupada oynamak adına lisans almış oldu. Bir çok takım ve bankaya borçları nedeniyle CSKA yönetimi uyarılmış ve bu borçları ödememeleri halinde kümü düşürülecekleri belirtilmişti...
*Maçta oynayıp oynamayacağı hala belli olmayan Delev, "Bu maçta oynamaktan kimse beni alkıyomaz" derken, ağrılarının hala geçmemesine rağmen, iğnelerle maçta görev yapmak istediğini belirtmiş Bulgar basınına...

1 yorum:

ultras/Movement dedi ki...

Levski-CSKA maçı için link:
http://www7.livetv.ru/webplayer.php?t=tvope&c=dhfj&lang=tr&eid=67261&lid=67599&ci=59&si=1

Blog Widget by LinkWithin