7 Ağustos 2013 Çarşamba

Bulgaristan A Grupa/ 3.Hafta

Geçen hafta Bulgaristan A Grupada CSKA Sofya, bildiğiniz gibi, kaybetmiyor da, kazanamıyor da, hatta dün oynadığı amatör Sportist Svoge ile oynadığı hazırlık maçında da 1-1 berabere kaldı, bu hafta Razgrad'a Ludogorets'e gidiyorlar, ilginç maç olacak. 3. Haftada kendi evinde Cherno More'yi konuk eden kırmızı-beyazlılar, bir türlü taraftarını sevindirecek golü bulamadı, deplasman takımı ise "Bir puan iyidir, kontra bulursak 3 puana da hayır demeyiz" mantığıyla, iyi savundu kalesini ve Bulgarska Armia stadından gol sesi çıkmadı. Yeni transferlerden Bruno Moreira yine kendisini gösteremedi, memleketlisi Revson da ilk devre oyundan alındı. Yabancılardan Omar Kosoko gelecek adına ümit verirken, Stoicho Mladenov henüz takım olamadıklarından yakındı maç sonunda, taraftarlar ise galibiyet görememelerine rağmen takıma sahip çıkmaya niyetliler, Razgrad'a "deplasman" organizasyonu düzenlemeye başladılar bile. Deplasman takımında ise 19 yaşındaki Bekir Rasim radarımıza girdi...


 Lider Botev Plovdiv, hafta içi taraftarıyla bütünleşerek hem sahada, hem tribünde "alkış aldı" ama Stuttgart'ı devirememenin ( 1-1 bitti müsabaka) üzüntüsüyle çıktığı zorlu Litex maçında golsüz berabere kaldı ve zirvenin kayıpsız iki takımı da "ilk puan kayıplarını" yaşadılar. Botev'in hocası Stoilov, rotasyona giderek takımın genç yıldızı Nedelev, Ognianov, Romario ve Enrique'yi yedek soyundurdu, ikinci devre oyuna aldı ama skor değişmedi. Ev sahibinde ise Gjasula, Jordan ve Vayushi ile Zagorçiç, "yorgun" rakibini alt etmeye çalıştı ama o da Bulgaristan'da ilk puan kaybıyla tanıştı.
Cherno More ile birlikte ligde henüz gol sevinci yaşayamayan Slavia, Partizan yorgunu Ludogorets'e iç sahada 0-3'lük sonuçla kolayca teslim olurken, adı neredeyse "Kaybedenler Kulübüne" çıkacak olan Levski, ilk galibiyetini Pirin deplasmanında Genkov ve Rodriguez'in golleriyle aldı. Mavi-beyazlılar kazandı da, "galibeytin" formülü ne hocasında, ne de topçuların yeteneğinde saklıydı, zira hafta içi taraftarlar idman sahasına gelip, oyuncularla bir görüşme yaparak "aklınızı başınıza alın" mesajı vermişlerdi, "Nush ile uslanmayı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmaynın hakkı kötekdir" sözü de Bulgaristan'da gerçekliğini bulmuş oldu böylece.

Ligin sürprizlerinden biri şimdilik Lokomotif Plovdiv, "şirinler" CSKA beraberliği, Levski Sofya galibiyetinden sonra Beroe'yi de 3-1'le yenerken,ev sahibibinden N'Diae ve Martin Kambourov , Beroe'den Kayado attıkları gollerle, gol sayılarını ikiye çıkardılar üç hafta geride kalırken.
Gol krallığında zirveyi zorlayan bir diğer oyuncu ise ligin "çömezi" Neftohimic'e attığı 2 golle Chernomorets deplasmanında galibiyeti getiren Chipev oldu. (Chernomorets:2-Neftohimic:3) CSKA alt yapısından yetişen 24 yaşındaki orta saha oyuncusu, geçen yıl Svetkavitsa'da geçirdikten sonra bu sezon Neftohimic'le anlaşmış ve ilk golünü de Litex karşısında kaydetmişti. 3 haftada bir diğer "yeni" Lyubimets de iç sahada Lomokomif Sofya'yı 2-1 ile geçerken, Ludogorets galibiyetinin sürpriz olmadığını ispatlamış oldu.



Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin