9 Ağustos 2013 Cuma

Futbol, Cinayet ve Medya

Geçen salı Sofya'daki Millenium casinosu önünde bir grup alkollü vatandaş arasında meydana gelen kavgada 36 yaşındaki Peter Aleksov hayatını kaybeder. Belki gazetelerin ikinci sayfasında kalacak olan haber, spor sayfalarına çıkaran ise cinayet suçlamasıyla göz altına alınan zanlının Slavia Sofya takımının topçusu olması. 22 yaşındaki Borislav Yordanov Baldzhiyski casionada kumar oynarken, o sırada orada Partizan-Ludogorets maçını izlemekte olan Peter Aleksov ile sözlü bir münakaşaya girişir ve tartışma dışarıda da devam ederken, ikilinin itiş kakışında yere düşen Aleksov başını kaldırım taşına vurur ve hayatını kaybeder. Tabii, bu acı olay raiting peşinde koşan, halkı galeyana getirmeyi "marifet" sayan bir kısım Bulgar "medyasına?!" nasıl yansır: "Levski'li topçu CSKA taraftarını öldürdü!"
Borislav Baldzhiyski'nin Levski Sofya alt yapısında yetişmiş olması-ama daha sonra Levski'de hiç oynayamayıp, esas gelişimini Chernomorets'te gösterip Slavia'ya transfer yapması önemsenmemiş bile- futbolcuyu "fanatik" Levski' taraftarı yaparken, hayatını kaybeden Aleksov'un CSKA ile bağlantısı diğer haber ajanslarında hiç yer almamış bile. Kısaca cinayet, derbiye kolayca bağlanıvermiş. Bu haberi okurken, aklıma bizim medyanın gerçek yüzünü gösterdiği Burak Yıldırım cinayeti geldi ister istemez. Araştırmadan, etmeden "Galatasaraylılar bir Fenerbahçeli taraftarı bıçakladı" diye son dakika haberleri geçenler, işin aslının ne kadar da farklı olduğunu öğrendiklerinde nedense ortalarda görünmediler bile..
İnsan kendisine sormadan edemiyor, bizde bu provokatif haber sonrası başka bir taraftar hayatını kaybetseydi yahut şimdi Bulgaristan'da CSKA'lılar "intikam" için bir Levski taraftarının canını alsalar, sattığınız gazeteler, aldığınız raitingler, sitelerinizdeki tıklanma sayıları "beş para" eder mi, yoksa sizin "dininiz imanınız" para mı?

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin