16 Temmuz 2014 Çarşamba

Almanya:1-0:Arjantin


Canlı olarak izlediğim en zevkli Dünya Kupasının son maçı... Hani sıcak yaz günü buzdolabındaki son şişe birayı açarsın da ilk dikişte şişenin yarısını bitirir, geri kalanını da yudum yudum zevkini çıkara çıkara, bitmemesini isteye isteye içersin ya, Almanya-Arjantin finali esnasında pek farklı duygulara sahip değildik. Bir tarafta ev sahibini "madara" ederek Maracana'ya gelen panzerler, öbür tarafta kupanın favorilerinden Hollanda'ya iyi direnip, penaltılarla da olsa saf dışı bırakan tangocular. "Almanlar saldıracak, Arjantinliler savunacak" diye beklerken, teknik direktör Sabella Brezilya-Almanya maçını iyi analiz etmiş olacak ki, hiç de çekinmedi rakibinden, üstelik Bosna'yla, İran'la oynar gibi erken dakikalarda gol aradılar Neuer'in kalesinde. Özellikle sağ kanattan Lavezzi ve Messi ile pozisyonlar da buldular da pek becerikli değillerdi. Kabiliyet demişken, her türlü zorluk derecesinde gol atabilmiş olan Higuain, 20. dakikada bir pozisyon harcadı ki, kaçırılması atmaktan daha zordu. Sonraki dakikalarda gol sevinci yaşadı Arjantinli golcü de o sevinç kuru bir sevinç olarak kaldı, tabelayı değiştiremedi. Almanlar ise beklenilenin aksine Romero'yu pek zorlayamadılar, oyunu rakip sahaya yığdılar, bolca top çevirdiler de devre biterken Höwedes'in direği sarsan kafa vuruşu haricinde "gol be" dedirtecek şans bulamadılar. Kısmetsizlerdi de, maça ısınırken Khedira sakatlanmış, oyuna başlayamamış, onun yerine apar topar forma giydirilen Kramer de "sakatlık kabusuyla" yüzleşip devre bitmeden yerini Schürrle'ye bırakmıştı.


Soyunma odası dönüşü yine tangocular gol aradı da, bu sefer Messi, La Liga'da bolca attığı gollerin bir benzerini izletemedi futbolseverlere. Beklenildiği gibi goller gelmiyordu ama çekişmeli bir mücadele sergileniyordu Maracana'da da dakikalar ilerleyince Arjantin yoruluyor, Almanlar işi bitirmek için bütün hatlarıyla saldırıyordu. Hatta öyle bir enerji vardı ki panzerlerde, 90+ dakikalarda rakip sahada dört oyuncu pres yapıyordu. Baskıyı kurunca rakibe hata yaptıracaksın elbette lakin Schürrle, Höwedes ceza sahasında topları ezmeseler, ayaklarına dolamasalar uzatmaya gitmeden belirlenecekti dünyanın en büyüğü.


Futbol dilencilerine bir otuz dakika daha lütfedince futbol tanrıları, iki takım da "penaltılar da neymiş" dercesine uzatmalarda maçı koparmak için gözü kara başladılar oyuna. Almanlarda Schürrle yakın mesafeden Romero'yu yıldız yaptı, Arjantin de önce Maradona'nın damadı Agüero istediğini yapamadı Neuer'in kalesinde de Palacio'nun Hummels'in hatasında karşı karşıya kaçırması ilk devredeki Higuain'i aratmadı. "Atamayana atarlar "derler ya, o yazılı olmayan kural yine işledi ve Lineker'in dediği, "Futbol basit bir oyundur; 22 kişinin 90 dakika topu kovaladığı sonunda her zaman Almanların kazandığı bir oyundur" vecizesi bir kez daha gerçekleşiverdi Götze'nin golüyle. Hikayelerle dolu bir turnuvaydı Brezilya 2014 ve kupayı getiren golün de etrafında kısa öyküler yazabilir futbol edebiyatçıları. Brezailya maçında attığı golle Dünya Kupaları tarihininde en fazla gol atma rekorunu eline geçiren Klose'nin yerine giren 22 yaşındaki Götze jeneriklik golü ile bir ulusu gece yarısı ayağa kaldırırken, başka bir milleti yasa boğuyordu. Barcelona ile her kupayı alan, evinde ufak çaplı bir madalya ve altın top müzesi oluşturan Messi'ye FIFA turnuvanın altın topunu verdi ama başarılı golcü için "Dünya Kupasını almadan Maradona ile kıyaslanamaz" sözleri bir dört sene daha söylenmeye devam edilecektir.



TARİH: 14 Temmuz 2014
SAAT: 22.00
STAT: Maracana
HAKEM: Nicola Rizzoli
ALMANYA: Neuer, Lahm, Boateng, Hummels, Höwedes, Kramer (Schürrle 32), Schweinsteiger, Müller, Kroos, Mesut (Mertesacker 120), Klose (Götze 88)
ARJANTİN: Romero, Zabaleta, Demichelis, Garay, Rojo, Biglia, Mascherano, Perez (Gago 86), Higuain (Palacio 78), Messi, Lavezzi (Agüero 46)
SARI KARTLAR: Schweinsteiger, Höwedes / Mascherano, Agüero
GOL: Götze (113)
MAÇIN ADAMI: MARIO GÖTZE

***Line ultrasMovement Canlı Maç Anlatımı***
21:31 ultrasMovement Dünya Kupasında final gecesi... Almanya-Arjantin maçı bu gece 22.00'dan itibaren canlı olarak ultrasMovement'ta...
21:38 ultrasMovement Almanya ilk onbiri: Neuer, Lahm, Hummels, Boateng, Höwedes, Schweinsteiger, Khedira, Müller, Kroos, Mesut Özil, Klose
21:38 ultrasMovement Arjantin ilk onbiri: Romero, Garay, Zabaleta, Biglia, Perez, Mascherano, Demichelis, Rojo, Higuain, Lavezzi, Messi
21:47 ultrasMovement Maçın başlamasına 15 dakika kaldı. Sizce kupa hangi kaptanın ellerinde havaya yükselecek?
21:55 ultrasMovement Final oldukça güzel resmedilmiş, akla karşı yürek... Bakalım hangisi galip gelecek?
21:57 ultrasMovement Almanya'da ısınma hareketleri sırasında sakatlanan Khedira'nın yerine Kramer ilk onbirde...
22:01 ultrasMovement Final Alman futbolcuların vurusuyla başladı. Bol gollu ve heyecanlı bir maç diliyoruz...
22:02 ultrasMovement İlk dakikalarda iki teknik adam da ayakta, her ne kadar sakin gozukmeye çalışsalar da onların heyecanı hepimizden fazla...
22:03 ultrasMovement Dakika 2> Rojo'nun Muller'i düşürmesi sonrası Almanya tehlikeli yerden serbest vuruş kullanacak.
22:04 ultrasMovement Dakika 3> Almanya'nın serbest vurusu barajdan dönerken kontra atakta Arjantin pozisyon yarattı ama Higuain'in vuruşu kaleye paralel gitti.
22:11 ultrasMovement Dakika 10> Bu dakikalarda Arjantin kendi sağ kanadından tehlikeli olarak Almanya kalesine geliyor.
22:15 ultrasMovement Dakika 14> Almanya yine tehlikeli bir bölgeden Kroos'la serbest atış kullandı ama Arjantin savunması uzaklaştırmada başarılıydı.
22:22 ultrasMovement Dakika 20> Almanya defansının yanlış geri pasında ceza sahası önünde topla buluşan Higuian ceza sahasına girer girmez vakit kaybetmeden kaleye vurdu ama top auta çıktı. Şu ana kadar maçın en tehlikeli pozisyonuydu.
22:29 ultrasMovement Dakika 29> Lavezzi'yi düşüren Schweinsteiger sarı kart gördü.
22:32 ultrasMovement Dakika 30> Lavezzi'nin sağ kanattan yaptığı ortaya Higuain gelişine topu ağlara yolladı ama yan hakem çoktan bayrağını kaldırmıştı.
22:32 ultrasMovement Dakika 31> Almanya'da erken oyuncu değişikliği. Bir pozisyonda sakatlanan Kramer kenara alınırken, yerine Schürrle giriyor.
22:34 ultrasMovement Dakika 33> Almanya'da Höwedes sarı kart görüyor.
22:38 ultrasMovement Dakika 37> Almanya atağında Müller'in pasında Schürrle gelişine vurdu ama kaleci Romero uçarak köşeden topu çıkardı.
22:41 ultrasMovement Dakika 39> Messi sağ kanattan Almanya defansının arkasından aldığı topla ceza sahasına girdi kalecinin yanından yolladığı topu son anda Alman savunma oyuncuları çıkardı.
22:44 ultrasMovement Dakika 43> Almanya'nın sağ kanattan organize geldiği pozisyonda Mesut ceza sahası önünde boş pozisyondaki Kroos'u gördü, onun şutunda top Romero'da kaldı.
22:48 ultrasMovement Dakika 45> Almanya'nın Kroos'la kullandığı korner atışında Höwedes'in kafa vuruşu Romero'nun bakışları arasında direğe çarparak geri döndü. Maçta Almanya adına en tehlikeli ataktı.
22:50 ultrasMovement İlk yarı sona erdi: Almanya:0-0:Arjantin. İlk 45 dakikada topa daha çok sahip olan, oyunu kontrol eden Almanlar gözükürken, son dakikadaki Höwedes'in pozisyonu hariç skoru değiştirmeye yakın can alıcı ataklar Arjantin'den geldi.
23:05 ultrasMovement Arjantin'de ikinci yarı oyuncu değişikliği: Lavezzi çıkıyor Aguero onun yerine oyunda. İkinci yarıya Arjantin başladı...
23:08 ultrasMovement Dakika 47> Arjantin atağında Alman savunma arkasına atılan topla buluşan Messi ceza sahasına girdi, çaprazdan vurduğu top kale direğini yalayarak auta gitti. Messi'nin klasına yakışmayan bir vuruştu, Barcelona'da buna benzer çok pozisyonu gole çevirmişti Arjantinli oyuncu.
23:16 ultrasMovement Dakika 55> Almanya'nın kullandığı korner atışında Rojo Müller'in formasını "hatıra" olarak istercesine oldukça çekti ama hakem pozisyona uzaktı, Müller'in faul yaptığına hükmetti.
23:19 ultrasMovement Dakika 59> Almanya sağ kanadında Lahm'ın yaptığı ortaya Klose savunma arasından iyi yükselerek kafayı vurdu ama top kaleci Romero'da kaldı.
23:25 ultrasMovement Dakika 65> Arjantin'de Mascherano ani atağa kalkan rakibini düşürdü ve sarı kart gördü. Böyle kartlar hocaların tercihidir, pozisyonu önlemek için yapılır.
23:25 ultrasMovement Dakika 66> Aguero sarı kart gördü. Bu kartı teknik adam Sabella pek memnuniyetle karşılamayacaktır  Mascherano'nun kartı gibi.
23:31 ultrasMovement Dakika 71> Almanya'nın yine kısa paslarla organize geldiği pozisyonda ceza sahası içinde son olarak topla buluşan Schürrle topu ayağına dolayınca top kalecide kaldı, oysa ki biraz  dikkatli olsa ülkesine kupayı getirecek golü atabilecekti.
23:37 ultrasMovement Dakika 78>  Arjantin'de Palacio oyuna giriyor, Higuain çıkıyor. Takımı adına en kritik pozisyonun sahibiydi Higuain...
23:41 ultrasMovement Dakika 80> Almanya yine Arjantin ceza sahası içinde pozisyon buldu ama Höwedes topa hakim olmada ağır kalınca savunma topu uzaklaştırdı.
23:41 ultrasMovement Dakika 81> Almanya tekrar gole yaklaştı, Mesut'un pasında ceza sahası önünde Kroos topa vurdu ama kaleyi tutmadı yaptığı vuruş.
23:42 ultrasMovement Dakika 82> TRT spikerinin verdiği bilgiye göre sahaya bir taraftar girmiş lakin yayıncı kuruluş bu görüntüleri göstermiyor.
23:45 ultrasMovement Dakika 86> Arjantin'de Perez çıkıyor yerine Gago oyunda.
23:48 ultrasMovement Dakika 88> Almanya'da Klose oyundan çıkıyor, Götze yerine giriyor. Bu maç Klose'nin Dünya Kupalarında son maçı ve gol rekoru kırarak veda ediyor turnuvaya Alman oyuncu.
23:50 ultrasMovement Dakika 90> Maçın bitimine 3 dakika uzatma var ve Almanlar dört kişiyle rakip alanda pres yapıyor.
23:53 ultrasMovement Finalde 90 dakika 0-0 sona erdi ve 30 dakika daha seyredeceğiz bu zevkli mücadelede...
2014/07/14(Mon)
00:01 ultrasMovement Messi ve Lahm bir kez daha kura atışı için yan yana. Oyuna Almanya başlayacak...
00:02 ultrasMovement Dakika 93> İki takım da işi penaltılara götürmeden uzatmalarda bitirmek işitiyor ve arka arkaya iki kalede de tehlikeli pozisyonlar seyrediyoruz.
00:06 ultrasMovement Dakika 96> Arjantin'de sol kanattan yapılan ortada Palacio topla buluştu kaleciyi aşırttı ama top kaleyi tutmadı.
00:11 ultrasMovement Dakika 102> Mascherano'nun rakibinin ayağına arkadan yaptığı müdahaleyi hakem görmedi, görse sarı kart verecek ve Arjantin 10 kişi kalacaktı.
00:14 ultrasMovement İlk uzatma bolumu sona erdi: Almanya:0-0:Arjantin
00:17 ultrasMovement İkinci uzatma dakikaları Arjantin'in vuruşuyla başladı.
00:21 ultrasMovement Dakika 108> Bu dakikalarda Arjantin'de sarı kartı olan Mascherano ve Aguero sarı kart gerektirecek hareketlerde bulunuyorlar ama hakem bu pozisyonlarda kartını düşünmüyor.
00:26 ultrasMovement Dakika 113> Gooooooooooooooooollllllllllllll Göetzeeeeeeeeeee! Almanya'nın sol kanattan yaptığı atakta ceza sahası içinde topu göğsü ile kontrol eden Götze gelişine nefis vurdu ve takımını öne geçirdi. Almanya:1-0:Arjantin
00:30 ultrasMovement Dakika 118> Bu dakikalarda Arjantin tüm hatlarıyla Almanya kalesine gelmeye çalışırken, Almanlar da savunmaya kapanmak yerine rakip alanda pres yapıp Arjantin'e rahat top kullandırtmıyorlar.
00:32 ultrasMovement Dakika 119> Almanya'da Mesut çıkıyor Mertasacker onun yerine oyunda
00:33 ultrasMovement Maçın bitimine 2 dakika kaldı. Almanların dördüncü kez kupayı almasına 120 saniye...
00:34 ultrasMovement Dakika 120> Arjantin için son şans. Messi serbest atış kullanacak kaleye uzak bir mesafeden...
00:36 ultrasMovement Dakika 120> Messoldukça kötü vurdu ve artık herkes hakemin son duduk sesini bekliyor.
00:37 ultrasMovement Maç sona erdi ve Almanya dünya şampiyonu... Almanya:1-0:Arjantin maçın sonucu... Alman taraftarlar sevinirken, Arjantinliler göz yaşı içinde.
00:42 ultrasMovement 2014 Dünya Kupasında Almanya şampiyon olurken, Arjantin ikinci ve Hollanda'da üçüncü oluyor. Kupanın gol kralı Kolombiyalı James Rodriguez oluyor.

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin