20 Temmuz 2014 Pazar

Sabri'nin Kıyafeti ve Galatasaray Düşmanlığı


Sabri Sarıoğlu ve Galatasaray'dan koparılış süreci ile ilgili uzun uzadıya bir yazı yazılacaktır bu blogda, renklere aşık bir futbol emekçisinin gidişi bu kadar kolay olmamalı, biz bunu bu kadar basit bir olaymış gibi sineye çekemeyiz, bu bir kenara yazılsın da, Galatasaray karşıtlarının medyada nasıl hareket ettiğini, nasıl kamuoyu oluşturduğunu göstermesi anlamında aşağıdaki haber oldukça manidar.
Prandelli'nin Sabri'yi yurt dışı kamp kadrosuna almaması şaşkınlık yaratırken, İtalyan hocanın ağzından bu olayla ilgili tek cümle çıkmamışken, sadece başkanın "kilo" ile ilgili bir eleştirisi varken, aşağıdaki haberin adını vermekten sakınan yazarı oturmuş ve hayal gücü ile nefretini bir araya getirip sallamış ta sallamış...

"Sabri için şok iddia! Göbek!..
Galatasaray'da kamp kadrosuna alınmayan kaptan Sabri Sarıoğlu için Prandelli'nin düşündükleri konusunda ilginç haberler var...

Galatasaray'da camiayı şoke eden Sabri Sarıoğlu'nun kadro dışı bırakılması olayının detaylarına ulaşıldı.
Vatan'daki haber şu şekilde:
15 yıldır sarı-kırmızılı forma ile mücadele eden oyuncunun bileti yeni teknik direktör Cesare Prandelli'nin önceki gün aldığı kararla kesilirken İtalyan teknik adam aldığı kararı başkan Ünal Aysal ile de paylaştı.
Selefi Roberto Mancini ile G.Saray hakkında görüşüp bir rapor aldığını belirten Prandelli, Sabri'yi takımda neden düşünmediğini ise şu sözlerle Aysal'a anlattı:
"Öncelikle Mancini'nin raporuna baktım. Sabri için 'Teknik açıdan yetersiz ve dağınık' yazıyordu.
Florya'ya gelince ben de kendi çalışmamı yaptım 4 gün boyunca. İşin doğrusu Florya'ya geldiğim ilk gün Sabri'yi karşımda gördüğümde şok oldum. G.Saray gibi bir takımın kaptanının çok daha değişik bir tarzı olmalı.
Gerek Sabri'nin kıyafeti gerekse de bana yaklaşımı, G.Saray kaptanından beklentilerimin çok uzağındaydı. Ayrıca göbekli oluşu dikkatimi çekti. Takım kaptanının her özelliği ile diğer oyunculara örnek olması gerekir. Göbekli kaptan mı olur?
"TEKRAR DÜŞÜNECEĞİM"
Kendi izlenimlerimle Mancini'nin raporunu birleştirince Sabri'yi kamp kadrosuna almadım. Ama kendisi ile ilgili son kararım bu değil. Onu kadroya almayışım bir uyarı özelliği taşıyor. Sabri gerekli uyarıyı alır, İstanbul'da çok çalışır, göbeğinden kurtulur ve istediğim forma girerse kendisini kadroya almayı tekrar düşünürüm.
Ama onu kadroya almam, tekrar kaptan yapacağım anlamına gelmez.
Sabri, benim idealimdeki G.Saray kaptanından çok uzakta. Gerek stil olarak gerekse de tarz olarak Sabri isteklerimin uzağında."

"Gerek Sabri'nin kıyafeti gerekse de bana yaklaşımı, G.Saray kaptanından beklentilerimin çok uzağındaydı." 
Bu cümle Prandelli'ye mal edilmiş, hocanın ağzından böyle bir cümle çıkmaz, çıkamaz zira Sabri'nin yaptığı bir hata yok, ne davranışında ne de kıyafetinde. Galatasaray kaptanı hocasını karşılamış ve giydiği kıyafet yanındaki menajer Cenk ile aynı neredeyse, gömlek ve kot pantalon. Ne giyecekti Sabri, smokin mi? Bu arada "Sabrikarşıtı" bu yazar Pranedlli'nin eski öğrencisi Ujfalusi'nin parmak arası terlikle Florya'ya sözleşme imzalamaya geldiği günleri unutmuşa benziyor...
 Biz bu tip haberlere alıştık, kafaya da takmıyoruz, dostu düşmanı iyi tanıdık da, bunlara safça inanan genç nesil Galatasaraylıları bilinçlendirmeyi de bir vazife biliriz...




Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin