10 Temmuz 2014 Perşembe

Hollanda :0 (2) - (4) 0: Arjantin


Bir gece önceki bol gollü fantastik yarı final maçından sonra bu gece de bir benzerini beklerken, iki takım da "kontrollü futbol" olayını fazlaca abartınca Nuri Bilge Ceylan filmleri gibi upuzun 120 dakika süren sessiz ve sıkıcı bir karşılaşma izledik. Güney Amerikalılar Robben'i, Avrupalılar da Messi'yi sıkı markaja alınca, oyunu hareketlendirecek, renklendirecek başka topçulara lüzüm vardı ama onlar da hocalarının soyunma odalarında sıkı sıkıya tembihlediği "riskten kaçın garanti oyna" anlayışını harfiyen uygulayınca 2014 Dünya Kupasının ikinci yarı finali kurak geçti, finalisti penaltılar belirlemiş oldu.


Grup ve eleme maçları esnasında Arjantin'in zayıf noktası gözüken kaleci Romero yaptığı iki penaltı kurtarışıyla maçın adamı olurken, Hollanda'da Van Gaal'in Kosta Rika maçında neden Krul'u uzatmaların son dakikasında oyuna aldığı bir kez daha ispatlanmış oldu. Krul, Kosta Rika maçında yaptığı kurtarışlarla portakalları yarı finale taşımışken, Cillessen ise tutacağı penaltıları bile elinden kaçırdı.Van Gaal maç sonu  "Eğer dördüncü oyuncu değişiklik hakkı olsaydı onu kaleciden yana kullanırım", derken kalecilerini iyi tanıdığını gösteriyordu ama maç içi De Jong'un sakatlığı ekstradan bir oyuncu değişiklik hakkına mal olup, van Persie de yokları oynayınca mecburen Huntelaar'ı sahaya sürüp, penaltılarda kaleci kozunu kullanamadı. Hollanda kalecisi penaltılarda zayıftı tamam da Vlaar ve Sneijder de kahraman yaptı Romeiro'yu, özellikle Hollanda adına atılan ilk penaltı felaketti. Bu vuruşlarda Sabella'nın yaptığı gibi en iyi penaltıcına en başta attıracaksın, Arjantin'de Messi geldi, attı, moral verdi arkadaşlarına, sona bırakırsan şans gelmez bile...


TARİH: 9 Haziran 2014
SAAT: 23.00
STAT: Corinthians Arena
HAKEM: Cüneyt Çakır
HOLLANDA: Cillessen, De Vrij, Vlaar, Martins Indi (Janmaat 46), Kuyt, De Jong (Clasie 62), Sneijder, Wijnaldum, Blind, Robben, Van Persie (Huntelaar 96)
ARJANTİN: Romero, Zabaleta, Demichelis, Garay, Rojo, Biglia, Mascherano, Lavezzi (Maxi 101), Messi, Perez (Palacio 81), Higuain (Agüero 82)
SARI KARTLAR: Indi, Huntelaar / Demichelis
GOL: Yok
PENALTILAR:
Vlaar (-)                 Messi (+)
Robben (+)            Garay (+)
Sneijder (-)             Agüero (+)
Kuyt (+)                  Maxi (+)

MAÇIN ADAMI: SERGIO ROMERO

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin