11 Ağustos 2010 Çarşamba

Kupa Şehidin Mezarında

Bursaspor'lu taraftarlar kazanılan şampiyonluk kupasını Bursaspor-Ankaragücü dostluğunun mimarı şehit asteğmen Abdülkerim Bayraktar'ın mezarına götürme kampanyası başlatmışlardı geçtiğimiz günlerde ve dün de kupayla birlikte Bursa Pınarbaşı Şehitliğine giderek vefa gösterisinde bulunmuşlar. Üstelik yanlarında iki yönetici de yer almış. Yeşil beyazlı kulüp yönetiminin taraftarın bu tip isteklerine anlayışlı davranması kıskandırıyor beni zira biz hala Ali Sami Yen Eski Açık tribünün isminin Alpaslan Dikmen tribünü olarak değiştirtemedik, Alpaslan Dikmen kombinesine sahip olamadık, Türk Telekom ismi alan yeni stadda da böyle bir uygulamanın olacağına ihtimal dahi vermiyorum...


Bursasporlu taraftarlar tarafından düzenlenen organizasyon ile şampiyonluk kupası Şehit Asteğmen Abdülkerim Bayraktar’ın Pınarbaşı Şehitliği’ndeki mezarına götürüldü. Törene Bursasporlu yöneticiler Selçuk Eren ile İlhan Uslu, kardeşi Fehmizat Bayraktar, ailesi ve çok sayıda Bursaspor taraftarı katıldı. Okunan mevlidin ardından bütün taraftarlar hep birlikte dua etti.

HAYALİNİ KURDUĞU KUPAYA MEZARINDA KAVUŞTU
Koyu bir Bursaspor taraftarı olan tribün liderlerinden Abdülkerim Bayraktar, takımının içerideki ve dışarıdaki hiç bir maçını kaçırmadı. Ankaragücü ile Bursaspor arasında kurulan dostluğun mimarı olarak adından hep söz ettirdi. Arkadaşlarıyla yaptığı sohbetlerde en büyük hayalinin Bursaspor’u şampiyon olarak görmek olduğunu dile getiren Bayraktar, 1993 yılında Mardin’de terör örgütü mensupları tarafından şehit edildi. Bu durum her iki takım taraftarını yasa boğdu. Şehit Bayraktar’ın Bursa’daki cenaze törenine, Ankara’daki maçlarda tribünde beraber olduğu Ankaragücü taraftarları da katıldı. Cenaze töreninde birlikte saf tutan Bursaspor-Ankaragücü taraftarları, tribünlerde de yan yana oturmaya başladı. Bursasporlu taraftarlar o yıldan bu yana her maçın 6. dakikasında ’Ankaragücü’, Ankaragücü taraftarları da her maçın 16. dakikasında ’Bursaspor’ diye tezahürat yapıyor.


1 yorum:

Caimanes dedi ki...

Allah razı olsun.
Sağolasın Sabri abi.
Sende olmasan..

Blog Widget by LinkWithin