2 Mayıs 2011 Pazartesi

Kulüpten Anlamlı Mesaj


Malumunuz birkaç gündür bizim üzerimizden gerçekleşen söylemler gündemi bir hayli meşgul etti. Oktay Hocanın haklı isyanı üzerine bir takım sözler de söylendi. En son kulübümüz de tam Galatasaray camiasına yakışır bir cevap verdi. Ortada gerçek olan bir şey varsa bir şekilde birilerinin hakkı yendiğidir. Şu ya da bu şekilde emeğiyle bir şeyler yapmaya çalışan takımımıza saygısızlık yapılıyor. Ancak şu unutulmamalı ki ortada bir sorun varsa buna bütün basketbol severler olarak ya da sporseverler olarak tepki koyulmalıdır. Bugün Galatasaray'a oldu diye sırf rakip olduğumuz için diğer büyük kulüplerde de "boşver" mantığı işlememelidir. Yoksa sporda ve hayatımızın hiçbir evresinde bir arpa boyu yol alamayacığımız ve günden güne eriyeceğimiz aşikardır. Bunlar boş sözler hepimiz biliyoruz ama birlik olmadığımız ve uyanmadığımız sürece bu tarz srunlarla boğuşacağız hep. Turan Oflazoğlu "Sokrates savunuyor"da ne güzel söylemiş: "Halkını karanlıktan kurtarmaya çalışmayanı daha kötü karanlıklar boğar sonunda."



-------------------------------------------------------------------------------------
Galatasaray Spor Kulübü'nden Açıklama

Beko Basketbol Ligi’nin 29. haftasında oynanan ve Engin Kennerman, Alper Özgök, Turgut Işık üçlüsü tarafından yönetilen Olin Edirne maçında yaşanan hakem hatalarının ardından kulübümüz bir açıklama yapma gereği duymuştur.

Mücadelenin tamamına yansıyan ve neticeye etki eden hataların sonucunda, Galatasaray Cafe Crown’daki kariyeri boyunca hakemler hakkında herhangi bir olumsuz açıklama yapmayan Antrenörümüz Oktay Mahmuti de basketbol hayatının en çirkin günlerinden birini yaşadığını, sahadaki sporcuların emeğine saygı gösterilmediğini belirtmiştir.

Galatasaray Spor Kulübü olarak, Türkiye Basketbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu’ndan talebimiz; sahada basketbol oynanmasına engel olunmaması, adil yönetimlerin sergilenmesi, her takım için eşit şartların yaratılması, hepsinden de önemlisi yapılan ciddi yatırımlara ve emeğe saygı duyulmasıdır.

Şunun ayrıca bilinmesini isteriz ki; Galatasaray Cafe Crown, Oktay Mahmuti ile bir projenin ilk büyük adımını atmıştır. Ve kendisinin yeni görevindeki ilk gününde söylediği gibi gelenek sahibi bir takım olma yolunda sürdürdüğü kararlı yürüyüşüne devam etmektedir.

Bunların neticesinde, ülke basketbolunun yetiştirdiği en önemli antrenörlerden olan Oktay Mahmuti’nin açıklamalarının arkasında olduğumuzu ve böylesi değerlerin kıymetinin bilinmesi gerektiği yönündeki düşüncelerimizi kamuoyuyla paylaşmak isteriz.

Galatasaray taraftarının Beko Basketbol Ligi’nin 28. haftasındaki Beşiktaş Cola Turka maçında medeni protesto hakkını kullanmasının ardından (basketbol salonlarında ilk kez görülen bir uygulamayla) iki defa anons yapılmasına maruz kalan kulübümüz, oluşan tablonun planlı bir tutum çerçevesinde gerçekleşip gerçekleşmediğine ilişkin ciddi bir araştırma ve takip içerisinde olacaktır.

Türk Basketbolu’nun lokomotifi olan Galatasaray’a verilen zarar, ülke basketboluna vurulan bir darbedir. Ve unutulmamalıdır ki; yöneticiler, oyuncular, federasyonlar, kişiler gelip geçicidir. Ama 106 yıllık Galatasaray Spor Kulübü, her daim var olacaktır.

Galatasaray Spor Kulübü

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin