28 Eylül 2012 Cuma

Şikeye Yalan Makinesi v.2

Lokomotiv Plovdiv'in Botev Vratsa'ya kaybetmesini içine sindiremeyen kulüp başkanı Mareshki'nin oyuncuları ve teknik heyeti yalan makinesine sokacağını deklare etmesi sonrası kısa adı FIFPro olan Uluslararası Futbolcular Birliği kendi internet sitesi aracılığı ile futbolcuların yalan makinelerine sokulmasına tamamen karşı olduklarını belirttiler. "Bu konu hakkında  ciddi şüphelerimiz var" diyen organizasyonun avukatı Wil van Megen "Bu aşamada yalan dedektörlerini kullanmanın bir manası yok. Bir çok bilim adamı yalan makinesi kullanımı eleştirmekte ve birinin yalan söyleyip söylemediğini belirlemede bu aletlere pek güvenmez. Bazen insanlar testler esnasında bir çok etkenden etkilenebilir ve yanlış sonuçlar ortaya çıkabilir." diye görüşlerini belirtti.

Son olarak FIFPro, şikenin esas kurbanının futbolcular olduğunu ve "maç ayarlamaların"  başka yerlerde başladığını ve şikeyle mücadele etmek isteyenlerin futbolculardan ziyade saha dışı faktörlere odaklanması gerektiğini belirtti.

Bulgaristan Profesyonel Futbolcular Birliği de olayla ilgili yaptığı açıklamada, Lokomotiv Plovdiv takımı oyuncularıyla yakın temas halinde bulunduklarının ve topçuların böyle bir teste girmeleri konusunda zorlanmadıklarını açıklayark, "Futbolcular adlarını temize çıkarmak için böyle bir testi düşünüyor ama henüz yalan makinesine girip girmeme konusunda net bir kararları yok" diye görüş bildirdiler. Birlikten yapılan açıklamanın devamında da Plovdiv ekibinin eski başkanından dolayı  kulübün adının kötüye çıktığı ve onun  ayrılmasından sonra futbolcular ve kulüp yetkililerinin armaya sürülen lekeyi temizleme çabalarına giriştiği hatırlatılarak, Bulgaristan Profesyonel Futbolcular Birliği'nin yalan makinesi kullanımına karşı olduğunu ve bu işin sonunun olmayacağı, her mağlubiyet sonrası oyuncuların makineye sokulması gibi "komik" bir durumun meydana çıkacağı ama yine de son kararın futbolcuların olduğunu söyleyerek demeçlerini noktaladılar...

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin