27 Ağustos 2009 Perşembe

Ankaragücü Ankaragüçlülerindir!



Anakara'da Ankaragücü Melih Gökçek'in takımı mı oluyor sorusunu herkes birbirine sorarken, taraftar grupları da yavaş yavaş duruşlarını göstermeye başladılar. İşte Sokak grubunun basın açıklaması, diğer gruplar da tavırlarını koydukça burada yer bulacaklardır:

ANKARAGÜCÜ ANKARAGÜÇLÜLERİNDİR…

Ankaragücü’müzün isminin tüm kenti gururlandıracak başarılar veya projeleriyle değil, uzun zamandır süren bir belirsizlikle kamuoyunda anılması bu kulübe gönül veren binlerce insanı ziyadesiyle üzmektedir. Özellikle son bir iki haftadır ortaya çıkan tartışmalar sonrası profesyonel futbol takımının yalnızlaştığı, deplasman karşılaşmalarına görevde olan yöneticilerin bile rağbet etmediği bir hal alması kaygıları arttırmaktadır. Aslında yıllardır süregelen, son dönemde hız kazanan kimi tartışmalar devam ederken, futbol takımımızın dahil olduğu lig mücadelelesinin sürdüğü unutulmamalıdır; sezona yapılan ‘kötü girişte’ bu tartışmaların ve yarattığı havanın payının olabileceğini düşünmek yanlış olmayacaktır.

Gündemdeki başkanlık ve ‘güçbirliği’ tartışmalarında öncelikle belirtmek isteriz ki, tartışmalar veya kamuoyunda zaman zaman yer alan ‘anlaşmalar’, kulübün binlerce sevdalısına kapalı olarak gerçekleşmektedir. Haftalardır süren tartışmalarda, Ankaragüçlüler sadece haftada bir iki defa basında çıkan ve çoğu birbirinden farklı haberler dışında konu hakkında aydınlanmış değillerdir. Olağanüstü kongreye sayılı günler kala, ortada yalnızca iki ismin anlaşması dışında ne bir yönetim kurulu ne de ortaya konan projeler vardır.

Ankaragücü, binlerce sevdalısı ve yüzyıllık tarihi ile bu kentin en önemli değerlerinden birisidir. Aynı zamanda kentin tüm farklı kesimlerinin buluştuğu, kentin adeta bir uzlaşma kalesidir. Ankaragücü’müzün arkasındaki büyük destek ve güç aslında kentin tüm farklılıklarını ve çeşitliliklerini kucaklayabilen özelliğinden gelmektedir. Kulübün kurumsal ismi, binlerce sevdalısının farklılıklarını tek bir noktada birleştirme özelliğine sahiptir, kulübün temsili Ankara’mızdaki tüm farklılıkları ve insan zenginliğini içerebilmektedir. Bu özellik, belki de Ankaragücü’müzün en önemli miraslarından birisidir. Ankaragücü’müzün aslında nasıl olacağı ortada olmayan ‘delege pazarlıklarıyla’, tam olarak kamuoyuyla paylaşılmadığı şekliyle ‘toplu üye alımı’ olasılığıyla veya tartışmalarda yer aldığı şekliyle sadece bir ailenin ismiyle anılması durumuyla, kulübümüzün kurumsal ve tarihsel özelliklerinin aşınabilmesi tehlikesi noktasında bizleri endişeye sevketmektedir. Kulübün adı ve tarihinin önüne geçmeyecek şekilde düzenlemeler yapılması temennimizdir. Elbetteki kentte görev yapan tüm makam sahipleri ve kentte yaşayan herkes bu kulübe destek vermeli ve ‘sahip çıkmalıdırlar’. Fakat desteklemek ve ‘sahip çıkmakla’, ‘sahip olmaya çalışmak’ arasında önemli farklar olduğu düşünülebilir. Ankaragücü’nün sahibi, zaten kendi hukuki yapısına da uygun olarak, kişiler olamaz, Ankaragücü’nün sahibi, hukuki olarak kulübün Genel Kurul delegasyonu, tarihsel olarak tüm Ankara halkı ve onu sevenlerdir. Toplu üye alımının belirsizliği veya neye dayanacağı, delegelelikler konusundaki tartışmalar veya başkanlık konusundaki kamuoyuna yansıyan haberler, konunun bu boyutunun gözardı edilmiş olabileceği izlenimini doğurmaktadır.

Ekonomik veya maddi boyutlu sıkıntıların aşılması, değerlerle, temsille veya manevi olanla ilgili olası sıkıntıların çözümünden çok daha kolaydır. Ankaragücü’müzün birleştirici ve tüm kenti kucaklayıcı özelliği ancak bu büyük değerimizin siyasetin, ticaretin veya ‘kişi hakimiyetlerinin’ dışında tutulabilmesi ile mümkündür. Tartışmalar kişiler, aileler veya benzerleri üzerinden değil kurumsallıklardan ve projeler üzerinden ilerlemelidir.

Ankaragücü’müzün Genel Kurul delegasyonunun, kulüpte yönetici olarak görev almak isteyen tüm bireylerin kulübümüzün bu özelliklerini gözeteceğini düşünerek, kulübümüzün 30 Ağustos’ta gerçekleşecek Olağanüstü Genel Kurulu’nun tüm camiamıza hayırlı olmasını temenni ederiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Sokak Ankaragücü Taraftarlar Derneği
Osman Aydın

1 yorum:

halk dedi ki...

cemal aydın; elmayla armut nasıl birleşmesse, ankaragücü'yle ankaraspor'da birleşemez demiş. tabi ilk önce yaptığı teşbih için edebiyat adına teşekkür edelim, sonra da bu duruşunu devam ettirirse önemli bir kararlılık ortaya koyacağını, adam'lık yapacağını söyleyelim.

Blog Widget by LinkWithin