23 Ağustos 2009 Pazar

Memleketin Takımı


"Türkiye'de herkes memleketini çok seviyor, birbirlerine ilk sordukları soru 'memleket neresi?' ama futbolda memleketinin takımını tutan yok. Herkes Fenerbahçeli, Galatasaraylı, Beşiktaşlı... Bu çok garip bir durum"

Dominic Brassington
Gaziantepspor Taraftarı Bir Gallerli


Yenilsen De Yensen De programında Türk futboluna dışardan bakış açısıyla yorum yaparken

9 yorum:

Gençay Ergez dedi ki...

Türkiye'de tek böyle bir örnek yok... Ankara'da Avustralyalı Gençlerbirliği ve Ankaragücü fanatikleri de var.. Ancak başta yaptığınız tespit acı ama gerçek maalesef...

lancey dedi ki...

programı izledim ve kendimden utandığımı söylemek isterim.Onlar bulunduğu yerin takımını yada memleketinin takımını şampiyonluk sayısı,avrupa başarısı,kadrosuna bakmadan sevebiliyor ve bağlı kalabiliyor bizde ise sadece 2. veya 3. takım olmakla kalıyor oda sözde...

painkiller dedi ki...

anadolu takımlarının maçları gece 12 den sonra yayınlandığı için çocuklar genellikle 3 takımı tutuyor. Seneye tüm maçların canlı yayınlanacağı söyleniyor. Hele bi de trt alıp şifresiz yayınlarsa, zaman içinde belli bir düzelme olacağını düşünüyorum.

Keten Borudelen dedi ki...

Dominic Hoca'cım benim :D

Valla ben kendimden utanmıyorum. Ali Sami Yen'in karşısında doğmuşum, Galatasaray'dan başka neyi - kimi - nasıl tutabilirdim ki?

UzunPaslar dedi ki...

Çok doğru bir tespit ama bu biraz da dışarısı tarafından empoze ediliyor. Örneğin hangi Anadolu kulübüne ilgi duydu ki bizim medyamız çıkıp orada doğanların memleket takımlarını tutmasını bekliyor. Anadolu'yu yansıtan bir tane program var mı televizyonlarda? Tutanlar da sadece bir aşkla tutuyor takımlarını.

Koca spor kanallarımızda Anadolu'dan haber veren tek program yok maalesef. Ulusal gazeteler de öyle. Yerel basın zaten güçlü değil. İnsanları kendi takımlarını tutmuyor diye nasıl suçlayabiliriz ki?

Kısacası ülkemizde insanların memleket takımlarını tutabilecekleri bir atmosfer yok. Tutanları da suçluyoruz zaten. Sonra konuşmak biraz manasız kaçıyor.

Adsız dedi ki...

antep fatihi dom :))

Adsız dedi ki...

dom dom dom dom dom

Murat dedi ki...

Gallerli değil Galli demek gerekiyor.

Adsız dedi ki...

bir Antep taraftarı olarak şunu demek isterim:
DOMINIC BABA!

Blog Widget by LinkWithin