11 Eylül 2009 Cuma

Habertürk Sallama!



Bugüne yabancı basınla başladık, İspanya'dan Bulgaristan'dan, İngiltere'den gazeteleri okuduktan sonra sıra bizimkilere geldi. Yarınki derbi nedeniyle daha çok Galatasaray ve Beşiktaş haberlerine odaklanmışken, habertürk'ün internet sitesinde gözüme "Yönetimin parçalı forma cinliği" başlıklı haberi ilişti... Haberi hazırlayan arkadaşın adı yazılmamış ama haber şu şekilde:

Taraftar 'uğur getirdiği' için derbiye mor forma istedi, yönetimden olumsuz yanıt geldi. Bu kararın altında 'ticari cinlik' çıktı. Karşılaşmaya parçalı formayla çıkılacağını açıklayan yönetimin, bu kararı GS Store’da büyük ilgi gören mor formaların tükenmesi nedeniyle aldığı öğrenildi. Beşiktaş derbisi öncesi GS Store’dan da önemli bir gelir bekleyen Sarı-Kırmızılı kurmaylar, stoklardaki parçalı formaları satabilmek için taraftarlara “Parçalı formanla maça gel” çağrısı yaptı.

Bir paragraf uzunluğundaki bu haberin içinde o kadar yanlış var ki, neresindn tutulsa elinde kalır insanın... İlk olarak, mor formanın uğuruna inanıp, yönetimden mor forma isteyen "taraftar" kim? Bu bir kişi mi, bir grup mu? ultraslan.com'da mor formayla ilgili bir ibare yer almazken, tam tersine "Metin gibi oynayın" başlıklı Beşiktaş maç yazısında Taçsız Kral'ın parçalı formayla çekilmiş resmi bulunuyor. Devam edelim habere, "ticari cinlik"ten bahsedilmiş ve bunu parçalı formaların satılmadığı, böyle bir maçta takıma parçalı giydirilerek satışların arttırılacağı düşünülmüş şeklinde haber yapmış gazete çalışanı. Oysa ki her Galatasaraylılar parçalı formanın önemi ve anlamını çok iyi bilmekte ve forma kolleksiyonunda mutlka bir tane parçalı forma bulunmaktadır, kısaca parçalı satmak için "cinlik-hinlik" gibi terimlere gerek yoktur...Son olarak Ali Sami Yen önündeki storeda sadece forma satılmamakta, sarı-kırmızı bir çok ürün de taraftarın beğenisine sunulmakta, bunlardan da büyük çapta gelir elde edilmektedir... Habertürk gazetesindeki muhabirin düşündüğü gibi "cinlik" peşinde koşsaydı Galatasaray yönetimi, maçta bedava dağıtacağı yağmurlukları, 1 liraya satar, cingözlük yapardı...

2 yorum:

Jordi Metal dedi ki...

Harbi gerizekalı bunlar ya :)

halk dedi ki...

parçalı formanın cini ve hini olmayı kabul ediyorum...

Blog Widget by LinkWithin