30 Mart 2012 Cuma

Final 8 ve Galatasaray Taraftar Bildirileri

Galatasaray'ın ev sahipliğinde yapılan Kadınlar Euroleague Final 8 maçları sonrası yaşanılan olaylarla ilgili olarak ultrAslan ve GSBasket.Org birer bildiri yayınlayarak, suçluların bir an önce "gerekeni yapmasını" istemişler... Bu yayınlar üzerine Galatasaray kulübü de az önce "Taraftarımıza yapılan muamele kabul edilemez" başlığı ile bir bildiri yayınladı...

ultrAslan:

29 Mart 2012 Perşembe günü yaşanan olayların ardından ultrAslan’dan tüm kamuoyuna:
Galatasaraylı olan olmayan herkes bilmelidir ki;
Galatasaraylı olma bilinci ve kültürü ile son yıllarda varlığını ve tüm enerjisini Galatasaray’ın başarısına adamış dünyanın en büyük taraftar grubunun sergilediği tüm iyi niyet ve centilmenlik yaklaşımına rağmen en ufak bir yanlışı olmaksızın gördüğü insan haklarına aykırı tutuma sebep olan,
Elindeki her türlü imkana rağmen olayların geleceğini gören, buna göz yuman ve adil olmak yerine taraf olan,
Maç öncesi, sırası ve sonrası ne yapacağı, ne yapmayacağı ilgili merciiler tarafından gayet net bilinen taraftarımızın uğradığı saldırıya rağmen görevinin gereğini yerine getirmek bir yana olayların büyümesini körükleyen,
Bugüne kadar görev başında olanlara yardımcı olmayı vazife bilen, işlerini kolaylaştırmak için elinden geleni yapan Galatasaray taraftarına yönelik orantısız, adaletsiz, sebebi anlaşılamayan ve iyi niyetten uzak tutumu nedeniyle
İstanbul Emniyeti’ne,
ultrAslan olarak HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ!.
Taraftarımızın Emniyet güçleri tarafından haketmediği şekilde muamele görmesine seyirci kalan, çok değerli ağabeyimiz Abdürrahim Albayrak ve Ali Gürsoy haricinde salonda bulunan Galatasaray Spor Kulübü yöneticilerini ve bu olay karşısındaki pasif tutumlarını da,
GALATASARAYLILARIN VİCDANINA HAVALE EDİYORUZ!
Çünkü taraftarı için en ufak bir şey yapmayı zul kabul eden bu kişiler zamanı gelince kombine satmak, loca satmak, maç günleri bilet satmak,  Galatasaray markalarıyla ürünler satmak, çeşitli kampanyalarla kulübe para kazandırmak için taraftara koşmaktadırlar, bu taraftar artık çok bilinçlidir ve Galatasaray armasına olan sevgisini yöneticilerine karşı duymamaya başlamıştır.
Unutulmamalı ki bizim korunmak gibi bir isteğimiz yok, Galatasaray taraftarı kendisini korumayı çok iyi bilir ama kulübümüze zarar vermemek, ceza aldırmamak adına yaptığımız tribünsel çalışmalar acizliğimizden ve güçsüzlüğümüzden değil tamamen Galatasaray sevgisinden kaynaklanmaktadır, aynı şeyler kulüp başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimiz için ne kadar geçerlidir artık görmek ve anlamak istiyoruz.
Bizler taraftar olarak yönetici gibi davranmayı öğrendik ama aynı şeyleri başkanımız ve yönetimimiz için söylemek fazla iyimserlik olacak.
Bilinmelidir ki bizim tepkimiz bundan sonra asla eskisi gibi olmayacak kendi taraftarını ve hakkımızı korumaktan aciz yöneticilerimizin localarında rahat puro içme devri kapanacaktır.
Ya bundan sonra herkes kenetlenecek ve birliktelik sağlanacak yada herkes bildiği ve istediği gibi davranacaktır.
Son olarak önce İstanbul Emniyetine sonra Yönetimimize soruyoruz;
1.  Bize yapılan fair - play telkinleri karşı tarafa yapıldı mı?
2.  Galatasaray taraftarı ayakkabısına kadar aranmışken, karşı tarafı maça topluca geç geldikleri için aramamak ne demektir?
3.  Patlayıcıları ve meşaleleri atan karşı tarafa müdahale etmemek nedendir?
4.  Başta Kulüp Başkanımız ve yöneticilerimiz kendilerini bu rezillik karşısında Galatasaray armasına layık görüyorlar mı?
Yaşanan olaylarda yaralanan, rahatsızlanan tüm adanmış hayatlar ve bu durumun acısını içinde hisseden tüm Galatasaraylılar,
Bilmelisiniz ki bir süredir sistematik olarak gerçekleştirilen psikolojik ve fiziksel şiddete rağmen amacımız ve aracımız belli...
YALNIZ DEĞİLSİNİZ, ASLA KALMAYACAKSINIZ!
İyi niyetlerinden şüphe etmediğimiz Spor Büro ekibine ayrıca teşekkürler...
Oğuz ALTAY
ultrAslan Başkanı

GSBasket.Org:


Kadın basketbolunun Avrupa’daki en büyük organizasyonu olan “Kadınlar Avrupa Ligi Sekizli Finallerine” ev sahipliği yapacağımız FIBA tarafından 2011 Ekim ayında açıklanmıştır. Yapılan deklarasyonunun ardından bu haberi büyük bir sevinçle karşılayan ve kendilerine büyük oranda pay biçen kadın şubesi idarecilerimiz, sözü edilen zamandan günümüze kadar geçen süre zarfı içerisinde gerekli hazırlıkları yapamamakla kalmayıp kendi beceriksizliklerini örtbas etmek adına organizasyonun bütün sorumluluğunu Türkiye Basketbol Federasyonu’na devretmişlerdir.
Organizasyonunun tarafımızca düzenlemesi durumunda, salonun sadece % 7‘lik kısmını rakiplerimize verme hakkımız var iken, idarecilerimiz iş bilmezlikleri sebebiyle biletlerin % 50’sini ezeli rakibimize ellerimizle vermiş olduk. Sayısal anlamdaki taraftar üstünlüğümüzü daha maç başlamadan masa başında kaybeden idarecilerimiz, aynı sebeple salon güvenliği noktasındaki yaptırım gücünü de tarafsız (!) kurumlara teslim etmişlerdir. Kendisi salona girerken olağanüstü güvenlik önlemleri dahilinde kişilik haklarına saldırılırcasına bir muameleye kalan Galatasaray taraftarı, bütün maç boyunca, her ne hikmetse elini kolunu sallayarak salona yüzlerce yanıcı ve patlayıcı madde sokan Fenerbahçe taraftarının saldırılarına maruz kalmıştır. Kendisini korumakla yükümlü yüce Türk polisine bu yöndeki taleplerini ileten taraftarlarımızın nasıl bir şekilde cevaplandığı kamuoyunun takdirindedir. Maç bitiminde Abdi İpekçi Arena etrafında yankılanan ambülans sirenleri de emniyet teşkilatının gövde gösterisinin fon müziğini oluşturmuştur. Son tahlilde, bütün bu olaylara sebebiyet veren, kendi beceriksizliklerinden dolayı haklarımızı elleriyle başkalarına teslim eden, maçın en kritik anlarında Fenerbahçe taraftarı tarafından yapılan saldırılara zemin hazırlayan, çaresiz gözlerle oturdukları yerde olan bitene göz yumarak seslerini dahi çıkaramayan kadın takımı şube görevlilerini toplu bir şekilde istifaya davet ediyoruz. En hafif tabiriyle görevlerine karşı hıyanet ve dalalet içinde olduklarına inandığımız bu isimler için, Galatasaray defteri bir daha açılmamak üzere, ivedilikle ve ebediyen kapatılmadılar. Saygılarımızla
GSbasket.Org
Galatasaray:


TARAFTARIMIZA YAPILAN MUAMELE KABUL EDİLEMEZ
Dün akşam Galatasaray Medical Park – Fenerbahçe Bayan Basketbol takımları arasında oynanan maçtan önce, maç sırasında ve maçtan sonra taraftarımıza güvenlik güçleri tarafından yapılan muamele hiçbir mazerete sığdırılamaz ve asla kabul edilemez.
Maç öncesinde bilet sırasındayken özel güvenlik görevlisi ile münakaşa eden bir taraftarımıza, tehdit veya hayati bir tehlike yokken, bir emniyet görevlisi tarafından silah çekilmiş, taraftarımızın kafasına silah kabzası ile vurularak kafasının yarılmasına sebep olunmuştur.
Maça girerken taraftarımız tepeden tırnağa aranmış olmasına rağmen geç gelen ve kapıyı kırarak giren diğer takım seyircisinin üzeri aranmamış ve bunun sonucu olarak maç sırasında gerek taraftarımızın üzerine gerekse sahaya onlarca yanıcı ve patlayıcı madde atılmış, onlarca taraftarımız yaralanarak hastaneye kaldırılmıştır.
Patlayıcıları ve yanıcı maddeleri atan grubun belli olmasına rağmen güvenlik güçleri yöneticilerimizin ısrarla uyarmalarına rağmen “şimdi alırsak olay çıkar” bahanesiyle bu kişileri engellemekten imtina etmiştir.
Son olarak maçın bitmesine az bir süre kala rakip takım taraftarı arasından taraftarımızın üzerine güçlü bir ses bombası atılmış ve çıkan panikte kol ve bacağı kırılanlar olmuştur. İhmal ve vurdumduymazlık bununla da kalmamış güvenlik güçlerini göreve ve yardıma çağıran taraftarımız coplanmış ve göz yaşartıcı gaza muhatap olmuştur.
Hiçbir olay çıkarmamış, sahaya ve rakip takım taraftarına en ufak bir fiziki müdahalede bulunmamış ve kendisine karşı yapılan tahrike/yaralayıcı müdahalelere rağmen vakarını korumuş olan taraftarımızı korumakla görevli olan emniyet güçlerinin bu tutumu kulübümüzce kesinlikle kabul edilemez.
Güvenlik güçleri bu konuda açıklama yapmak ve bunun bir daha tekrarlanmayacağının garantisini kulübümüze ve kamuoyuna vermek zorundadır.
Görevini yapmaktan imtina eden kişilerle ilgili olarak gerek sayın Valilik ve gerekse Sayın Emniyet Genel Müdürlüğü nezdinde girişimlerimiz başlamıştır.
Bu vesileyle yaralanan ve insanlık dışı muameleye muhatap olan tüm taraftarlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletir, konunun takipçisi olacağımızı tüm kamuoyunun bilgisine sunarız.
Saygılarımızla
Galatasaray Spor Kulübü 


Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin