26 Şubat 2008 Salı

Pankartlarımızı Geri İstiyoruz



Tribünlerin olmazsa olmazdır pankartlarımız, özellikle de pankartçıya sipariş edilmeden el emeği göz nuru ile yapılmışsa, boyalarla harikalar yaratılıp, yüreklerdeki sevda duyguları 5-10 metrelik bezlere döküldüyse, tribünün vazgeçilmezidir. Şu anda İstanbul'da serbest olmasına rağmen, Ankara'da, Bursa'da pankart yasağı yer almaktadır, oysa bir şey ya yasaktır, ya da değildir, şehirden şehre fark olmaması gerekir. Öyle kutsaldır ki pankartlarımız, İtalya'da pankartını kaptırdığı için FDL grubu tribünü bırakma kararı almıştı... Bursa'dan texas bir kampanya başlatmış,"Pankartımızı Geri İstiyoruz" diye, umarım başarılı olurlar ve gereken izinler çıkar da, daha manalı, renkli ve ilgi çekici olur ülkemiz tribünleri. İşte kampanya yazısı:

Katılım için.
http://www.teksas.net/pankartlaraozgurluk/



Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından stadın tel örgülerine asılması yasaklanan pankartların geri getirilmesi için Bursaspor taraftarları 'Pankartlara özgürlük' kampanyası başlattı.

Bursaspor'un kapalı kale arkası tribününde bulunan Teksas grubu üyeleri tarafından başlatılan kampanya kapsamında taraftarlardan imza toplanıyor. Pankartlarının tekrar stada asılması için http://www.teksas.net sitesinde başlatılan kampanyada toplanan imzalar Bursa Valiliği, Emniyet Müdürlüğü, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve Türkiye Futbol Federasyonu'na gönderilecek.

Pankartın tribünü oluşturan en önemli öğelerden biri olduğunu belirten Teksas Taraftar lideri Recep Kurtuluş, "O tribünün duruşunu, zekasını, eğlencesini, protestosunu somutlaştırır. Görmesi gereken kişi veya kurumların önüne koyar. Anlık bir tepki değildir. Üzerinde durulur, düşünülür, daha güzel nasıl olabilir diye tartışılır ve bir karara varılır. Karar verilince de emek harcanir, para harcanır ve hazırlanır. Maç günü özenle stada getirilip açılır yada asılır. Kısaca pankart tribünün ve taraftarın imzasıdır. Maalesef pankartın tribünlerimiz için böylesine büyük anlamı varken 3 senedir asılması yasaklanmış durumda. Biz bu kampanya ile hareket geçtik. Pankartlarımızı tekrar stada asmak istiyoruz" dedi.

Kampanya kapsamında taraftarlar http://www.teksas.net sitesi aracılığı ile imza ve görüşlerini bildirebilecek.

1 yorum:

Svetlin dedi ki...

pankartlara izin çıktı. pazar günü tribünler yeşil-beyaz süslenecek inşallah.

Blog Widget by LinkWithin