17 Şubat 2008 Pazar

Taxi Gençlik





Kentine sahip çıkmanın, kentin takımına sahip çıkmakla başlanacağı fikrinden hareketle Yalovalı gençler Taxi grubunu kurmuş. İsim ilginç gelecektir, bana da gelmişti 3 sene evvel Yalovaspor maçına gittiğimde Yalova stadında yer alan pankartlarda gördüğümde. Sürekli eleştiren, takıma tezahürat yapmayıp yuhlayan, iddiada Yalovaspor'a verdiği için maça gelenlere karşı, kendi başlarına tezahürat yapıyorlardı tribünlerde... Daha sonra Yalova'ya yolum düşmedi, bugün internette gazetelere bakarken, Taxi ile yapılan bir röportaja rastladım. Röportaj burada, buraya da aktarayım:
2001 yazında sahilde bir inşaattan brandayı ödünç alarak başlayan ve bu ödünç alınan pankartla isimlerini tribünde duyuran Taxi Gençlik taraftar grubu bu yıl 7 yılını dolduruyor.
Bir şehir deyince ilk akla gelenlerin başında o şehri temsil eden Futbol takımı gelir.Ve bu futbol takımı şehrin temsilcisi ve hatta baş mimarı olur.Hele birde üst üste başarılar gelince şehir biranda havaya girer.Yalova'da ise Yalovaspor'a olan bağlılıktan ve destekten çok Yalovaspor için yapılan yorumlar ve bu yorumlarla birlikte sadece konuşarak eleştirerek ve tribünlere gelmeyerek Yalovaspor'a sürekli destek verildiğine şahit olunur.Ama bunlarla hiçmi hiç alakası olmayan ve sadece takımını 90 dakika boyunca yağmur,çamur demeden destekleyen ve bütün eleştrilere kulak tıkayarak bişeyler yapmaya çalışan Taxi Gençlik taraftar topluluğu Yalovaspor'a olan bağını her yıl dahada sağlamlaştırmaya devam ediyor..


Taxi Gençlik Nasıl Kuruldu?
2001 yazında arkadaşlarla oturup konuştuk Yalovaspor'u destekliyoruz o zaman bir grup kuralım dedik.Aldığımız fakat henüz yerine koyamadığımız bir pankartı (Branda) Taxi Gençlik olarak değiştirip ilk adımımızı attık..ilk maçımız Kestel deplasmanıydı 4 otobüs gitmiştik.o zamanlar otobüs kalkarmı acaba diye sıkıntısı yoktu şimdiki gibi...Biz çocukluğumuzdan beri tribündeydik tabii ki ama ilk somut adım 2001 yılında işte böyle atılmış oldu..

İsim Nereden Geliyor?
Herkez bize neden Taxi Gençlik diye soruyor,bizde her seferinde aynı cevabı veriyoruz.Herkez hatırlar Birlik Taksi'yi bizler Birlik Taksi'nin önünde takıldığımızdan dolayı adımız öyle kaldı..

Kaç Kişiydiniz İlk Kurulduğunuzda?
İlk kurulduğumuzda biraz faşistlik vardı bizde aslında 15 kişiydik ve 16. aramıza almak istemiyorduk.Sonra dahada büyümek için adımlar attık ve Group YÇ'yi kurduk fakat baktık ki maçlara gelen yine Taxi'nin çocukları ve Taxi Gençlik olarak devam kararı aldık.Bugün sayımız 100'lerce ve Yalovalı herkezin tanıdığı kişilerin yiğenleri oğulları kardeşlerinden oluşuyor.

Size Karşı Tavırlar Nasıl?
Yüzümüze gülen bize kardeş gözüyle bakanların yüzde 90'ı bizi sevmez Yalovada.Geçmişte bazı hatalar yaptık ve bunu kabulleniyoruz. Ama inanın biz kendimizi artık bunlardan arındırdık.Millet sevsin diye değil sadece doğru olanı yapmak için biz bunu yaptık.Ama bize atılan iftiraları,yapmadığımız şeyleri yaptı demelerini'de unutmuş değiliz.Ama yılmadık ve bütün zorluklara karşı Yalovaspor'u sevmekten vazgeçmedik.şimdi herkez bizi tebrik ediyor çünkü küfürü tribünlerden tamamen kaldırdık.Yalovaspor'a her zaman olumlu katkıda bulunduk
Yalovaspor'a Neden Sahip Çıkan Olmadı?
Yalovaspor'a ne Milletvekilleri, ne Belediye Başkanı, ne Dernekler nede halk sahip çıkıyor..Yalovasporun yeri en az A Kategorisi olmalıdır..Eğer tüm şehir inanır ve birleşirse başarıya ulaşabiliriz.

Tribünde Sadece Yeşil-Kırmızı Renkler mi Hakim?
Biz artık 3 büyükleri tutmuyoruz biz Yalovaspor'luyuz ve başarı bu şekilde gelecektir.Tribünlerde geçen yıllarda çok İstanbul takımlarının atkıları vardı.Ama bu sene özellikle tribüne bunları takanları almıyoruz ve almamayada devam edeceğiz.FB Derneği,GS Derneği her maça otobüs kaldırıyor ama bir kere bile bizim için deplasmana otobüs kaldırmadılar.İstanbul'da ki maçlara 50-60 ytl verip gidenler Yalova'da ki maçlara 1 ytl verip gelmiyolar.Çünkü tanıtım yok aktivite yok bu da kulubü ve bu şehri yönetenlerden kaynaklanıyor.
Emniyet İle Aranız Nasıl?
Emniyet güçleriyle hiçbir problemimiz olmadı olamaz.Dolayısıyla Polisi,Askeri seven ve her zaman yardımcı olmak isteyen kişileriz.Bizim Emniyet güçlerinden tek isteyimiz Polisin bize karşı tutumu biraz hafifletmesi.Yani dikkat edilmiyor ve ama Yalova'da sanki deplasmandaymışız gibi tavır görüyoruz.Bize gösterdikleri yakın ilgiyi!! Misafir takıma gösterseler hiçbir sorun olmaz.Kendi sahamızda küfür yiyoruz bu bizi üzüyor biz Emniyete yardımcı olmak istiyoruz fakat bu karşılıklı iyi niyetle olur.

Bu Yıl 7. Yılınız Neler Yapacaksınız?
Taxi gençlik bu yaz Allah'ın izniyle 7.senesini kutlacak ve ilk defa bir gece düzenlenicek.Şimdiden bunun haberini vermek isteriz.Keşke bizi eleştirenler bizim kadar Yalovaspor'u sevselerde bu takımı hep beraber şahlandırsak..Biz bu takıma bu topçulara sonuna kadar güveniyoruz ve her zaman onları yanındayız ve Herkez gider biz bu takım'a yine sahip Çıkarız..

Son Olarak Ne Söylemek İstersiniz?
KELİMELER YETMEZ ANLATSAM SANA
YOK BÖYLE BİR SEVGİ BÖYLE BİR SEVDA
BU YOLUN SONUNDA ÖLÜM OLSADA
ASLA VAZGEÇMEYİZ SENDEN YALOVA

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Yalovasporla ilgili güzel yazınız için teşekkürler

Blog Widget by LinkWithin