8 Ekim 2010 Cuma

Galatasaray Cafe Crown EuroCup'ta


İlk maçı GSTV yayınlayıp bir sürpriz yapmıştı bize. ikinci maçı ise yayınlayamadılar. Bunun sonucunda bende maç yayını olmaz deyip internet alemini de araştırmadım haliyle. Halbuki Rus takımın sitesi yayınlamış maçı. Tabi karalar bağladım sonrasında. Öncelikle şunu söylemeliyim ki öğretmenlik zor meslekmiş, anladım. Bitmiyor hiç dertler. Bu yoğun tempoda blogu da ihmal ettik. Tempoya en kısa zamanda ayak uyduracağımı düşünmekle birlikte Sabri Abi'yi tekrar kutlamam lazım. Meslekdaş olmamıza rağmen o müthiş bir azimle blogu güncel tutmayı başarıyor. Büyüklerimi örnek almışımdır her zaman. İzindeyim Sabri abi.
Neyse lafı fazla uzatmayayım. Galatasaray Cafe Crown maça çok kötü başlamasına rağmen özellikle ilk ayrıda Shumpert'in harika oyunuyla maça tutunmayı başarmış.Hatta bu oyununu maçın tamamında devam ettirip maçın bitimine 48 sn. kala attığı üçlükle turu getiren isim olurken 8/12 saha içi isabetiyle oynayarak maça damga vuran isim olmuş. Sezon öncesi yazdığım yazıda Shumpert'in ne denli önemli bir silah olduğunu söylemiştim. Daha hazır olmamasına rağmen takımını sırtlamaya başladı. Ayrıca -yeni transfer diyeceğim ama pek yeni değil- Evren'in de takıma katkısı alkışlanacak cinsten. Evren deplsamandaki maçta 34. dakika sahada kalarak önemini bir kez daha ortaya koymuş. Ayrıca maçın son saniyelerinde Rus ekibinin eline 2 defa 3'lük kullanma şansı doğmasına rağmen bunları da değerlendirememişler. Maçı da takımımız 8 sayı farkla 78-70 kaybetmesine rağmen, ilk maçta elde ettiğimiz 11 sayılık galibiyetin avantajıyla guruplara kalan isim oldu. Şimdi EuroCup gurupları öncesi sesli düşünelim :

1.Öncelikle şuna değinelim. Rus ekibi her ne kadar kaliteli oyunculardan kurulu olsa da daha takım kimliğine bürünmüş bir seviyede değildi. Bu bizim takım için en önemli avantajdı. Çünkü halihazırda takımın bu seneki planlarında EuroCup rafa kalkmıştı. Her ne kadar duyduğumuzda sevinsek de ben bir yandan da eyvah demiştim. Çünkü rakip kağıt üzerinde iyi bir takımdı ve Galatasaray'ın EuroCup seviyesi için hazırlanmış bir takımı yoktu. Yani hazırlıksız yakalandık.
2.Bir diğer önemli nokta da bu kadar hazırlıksız olmasına rağmen takımın Oktay Mahmuti'nin sistemine çabuk ayak uydurması. Hücumda istediğimiğz işleri yerine getiremesek de savunmada belli bir seviyeye çıktığımızın göstergesi bu tur. Bu yüzden bizim açımızdan sevindirici bir durum söz konusu.
3. Uzun rotasyonundan bahsettiğimde çok dengeli ve iyi bir oyuncu kadrosu olduğunu vurgulamış olsam da EuroCup'a katılma durumu doğduğu için bir yabancı uzunun da takıma katılması gerektiği kanısı doğdu benim açımdan. Çünkü yoğun maç trafiği ve oyuncuların form durumundaki düşüklük bu gerekliliği zorunlu kılacaktır. Bu saatten sonra nasıl bir oyuncu buluruz bilinmez ama kaliteli bir uzun daha şart gibi duruyor.
4. Oynanan bu iki maç bizim bir anlamda sezona erken başlamamızı sağladı. Bunun da etkisiyle daha sezon başından bir çok eksiğimizi görmüş olduk. Özellikle gard rotasyonunda Evren bir anda bir numara konumuna geldi. Rochestie her ne kadar iyi bir oyuncu olsa da savunması kötü gerçekten. Tutku da daha tam hazır olmadığına göre bu pozisyona da bir takviye gelmesi zor olsa da oradada bir sıkıntı olduğu ortada. Daha önce de söylediğim gibi hem Taylor'ın hem de Tutku'nun doğlarında iyi savunma denen kriter yok. O yüzden Evren bu sezon çok yorulacak gibi duruyor. Ama hücumdaki bir Tutku'da tadından yenmez...


Son olarak EuroCup gurup kuralarının 14 Ekim Perşembe günü İspanya'da TSİ ile saat 12:00'da çekileceğini hatırlatalım. Bu zorlu yolda bize düşen görev takımımıza her halükarda destek vermek. Başarılar Galatsaray Cafe Crown.

Not:İstatistiler resmi siteden
Yer: Yubileyniy Spor Sarayı, St. Petersburg / RUSYA
Rakip: Spartak Saint Petersburg
Tarih: 06.10.2010

- Josh Shipp: (25', 9 sayı, 6 ribaund, 2 asist, 1 top çalma, 3 top kaybı, 1 blok)
- Preston Shumpert: (26', 22 sayı, 3 ribaund, 1 asist, 3 top çalma, 1 top kaybı)
- Taylor Rochestie: (19', 8 sayı, 5 ribaund, 2 asist, 2 top çalma, 2 top kaybı)
- Tutku Açık: (32', 6 sayı, 1 ribaund, 3 asist, 3 top kaybı)
- Luksa Andric: (19', 5 sayı, 2 ribaund, 2 asist, 1 top çalma, 1 top kaybı)
- Radoslav Rancik: (15', 4 sayı, 1 ribaund, 1 top kaybı)
- Haluk Yıldırım: (10', 4 sayı, 3 ribaund, 1 asist)
- Evren Büker: (34', 2 sayı, 2 top kaybı)
- Ermal Kurtoğlu: (21', 10 sayı, 3 ribaund, 1 asist, 1 top çalma, 4 top kaybı)

* İki sayılık atış oranı: 16/37 (%43,2)
* Üç sayılık atış oranı: 7/12 (%58,3)
* Serbest atış oranı: 17/25 (%68,0)
* Asist / Top Kaybı: 12/17
* Ribaund (H+S): 5+21

1. ÇEYREK: 23-11
2. ÇEYREK: 15-22 (38-33)
3. ÇEYREK: 18-20 (56-53)
4. ÇEYREK: 22-17 (78-70)

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin