23 Ekim 2010 Cumartesi

Galatasaray:90 - Alanya Belediye:62


Kadınlarda sezonun açılış maçında takımımız Antalya ekibini farklı malup ederek sezona skor açısından iyi başladı başlıkta da gördüğünüz gibi. Ancak maç iiçinde bazı bölümlerde skordaki bu güzellikten bahsetmek pek de mümkün değildi. Antalya ekibinin yabancıların potansiyeline ve türk oyunculardan Belgin ve Gülşah üzerine kurulu(en azından bu maç için böyle göründü) takımı karşısında rotasyonu seven Ceyhun hocanın takımı zorlandı desek yeridir. Yanlış anlaşılmasın ama Antalya ekibi hem kadro hem de kalite bakımından bizim takımımızdan alt seviyede. Bizim bugünkü maçta zorlanma sebebimiz rakibi küçümsemek değil kesinlikle. Takımın toplu olarak 20 gündür antrenman yapma şansına anca sahip olması, yeni kurulan ve gençlerin potansiyeline dayalı bir kimya oluşacak olması, ayrıca sabah girdiğim yazıda değindiğim gibi daha perşembe günü oynadığımız Fenerbahçe maçından 1 gün geçmiş olamsı sıkıntılarımızı bugünde ortaya koymuş oldu. Ancak bu noktada özellikle Antalya ekibinin farkı kapattığı her noktada Ceyhun hoca tecrübe faktörünü devreye sokup farkın tekrar açılmasını sağlamaya çalıştı. Özellikle kritik anlarda Nihan ve Tuba ile oyunu dengede tutup Sylvia ve Agustus ile farkın açılmasını sağladı. Ayrıca molalarda yaptığı uyarılar ve telkinleri ile takımına yön vermiş oldu. Her ne kadar maçın başındaki 10-10'luk skordan sonra Alanya Belediye skoru tekrar dengeye getirmese de oyunun hep içinde olup, nefeslerini hep ensemizde hissetmemizi sağladılar. Sylvia ve Işıl'ın daha ilk periyotta 3 faul almalarının da bu durumda etkili olduğunu söylemekte fayda var. İşte o noktada devreye yine yeni bir transfer yani Petroniyte girdi. Sezon başında pek iyi görünmese de zamanla antrenman ve güç açığını kapatıp takıma çok faydalı olacak seviye gelerek yeteneklerini sergilemeye başladı. 20 dakikada 15 sayı 10 ribaunt 5 asist harika istatistikler bayanlar kategorisinde. Petroniyte bu sezon çok iyi katkı verecek gibi görünüyor.

Maçın olumlu olan bir diğer yanı da Fowles'ın durdurulamaz oyunuydu. Erken faul sorunu yaşamasa 25 sayı 15 ribaunt civarında bir istatistik çıkarıp maçı rahatlatabilirdi ancak yine de takımının en skoreri olmayı başardı 17 sayı ile. Sylvia oyunda olduğu her bölümde topu ona indirmeye çalıştı diğer oyuncular. O da elinden geleni yaptı. Biraz daha hızlı top çevirebilsek Sylvia'nın içeri inen toplarda dışarı verdiği pasları daha kolay sayıya çevirebilirdik. Tabi bunlar zaman olacak, çünkü Sylvia ile oyuncular 20 gündür oynuyorlar. Ayrıca Bahar-Sylvia uyumunun da bu kadar kısa zamanda oluşması çok sevindirici. Bahar da kalitesi ve yetenekleriyle zamanla vazgeçilmez olacak gibi görünüyor. Bir eksi de Işıl'a vermek lazım sanırım. Işıl'ın her ne kadar hazır olmadığını bilsek de bugün kalitesinin altında bir oyun sergilediğini söylemek lazım. Bir ara üst üste top kayıpları yapıp hem bizleri üzdü hem de hocasını. Işıl'ın bu durumu hazır olmamasından kaynaklanıyor. Çünkü bir an önce forma girip performansını üst düzeye çıkarmak istiyor. Ancak kendini fazla zorlamaması gerek. Allah korusun diz ameliyatları zorlamaya karşı alıngan malesef. Işıl sabredip akıllı oynayarak açığını o üstün zekası ile kapatmalı ve ekstra işler yapmaya kalkmamalı,kendini de üzmemeli.

Sonuçta takımımız lige çok iyi başlayarak farklı galibiyetle sezonu açtı. Hazır olmadan bile bu kadar fark ile kazanmaları Antalya takımının kötülüğüne bağlanmamalı. Tersine bizim takımımızın ne kadar iyi olduğunu göstergesi bence. Daha yolun başında olduğumuzu unutmadan günden güne büyüyen bir Galatasaray göreceğimize ben şahsen inanıyorum.

Galatasaray Medical Park:90 - Alanya Belediye:62

Yer: Abdi İpekçi Spor Salonu / İSTANBUL
Rakip: Alanya Belediyesi
Tarih: 23.10.2010

* Tuğba Palazoğlu: (13:01, 3 sayı, 1 ribaund, 2 asist, 2 top çalma, 2 top kaybı)
* Yasemen Saylar: (03:46, 1 top kaybı)
* Ceyda Kozluca: (13:58, 4 sayı, 1 ribaund, 1 top çalma, 1 top kaybı)
* Bahar Çağlar: (22:02, 5 sayı, 4 ribaund, 4 asist, 4 top çalma, 3 top kaybı)
* Işıl Alben: (19:48, 1 sayı, 4 ribaund, 5 asist, 2 top çalma, 4 top kaybı)
* Gülşah Gümüşay: (11:48, 5 sayı, 3 top çalma)
* Gintare Petronyte: (20:19, 15 sayı, 10 ribaund, 5 asist, 1 top çalma, 2 top kaybı, 1 blok)
* Nihan Anaz: (15:39, 7 sayı, 1 asist, 2 top kaybı)
* Monique Currie: (17:14, 11 sayı, 3 ribaund, 1 asist, 1 top kaybı)
* Melisa Can: (20:09, 8 sayı, 5 ribaund, 3 asist, 1 blok)
* Seimone Augustus: (24:35, 14 sayı, 3 ribaund, 1 asist, 1 top kaybı)
* Sylvia Fowles: (17:41, 17 sayı, 6 ribaund, 1 asist, 2 top çalma, 4 top kaybı)

1. ÇEYREK: 26-15
2. ÇEYREK: 16-18 (42-33)
3. ÇEYREK: 18-11 (60-44)
4. ÇEYREK: 30-18 (90-62)
(fotoğraflar ve istatistikler resmi siteden)

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin