15 Ekim 2010 Cuma

Galatasaray Cafe Crown'un EuroCup'daki Rakipleri


Takımımızın EuroCup'daki rakipleri belli oldu. Galatasaray Cafe Crown, E Grubu'nda Panellinios BC (Yunanistan), NGC Cantu (İtalya) ve GasTerra Flames (Hollanda) ile karşılaşacak. Öncelikle zor bir gurup olmadığını "orta şekerli türk kahvesi kıvamında" olduğunu belirtelim. Gurupta tek rakibimiz olarak Panellinos'u görüyorum. Yunan Ekibi geçtiğimiz sezon EuroCup'da 4'lü finale kaldı ve dördüncü oldu. Takımın skor yükünü çeken eski Fb'li Davin Smith ve geçen seneki başarıda direksiyon başındaki koç İlias Zouris takımdan ayrılmış durumda. Yunan temsilcisinde en dikkate değer oyuncular Yunan oyuncular Papamakarios ve Kalaitzis. Oyuncu kadrosunda yarı yarıya bir değişikliğe gitmeleri ve yeniden yapılanma tarzı bir havada olmaları takımımız adına avantaj olabilir. Yunan deplasmanları her zaman hararetli olmuştur ama onlar adına da Türkiye deplasmanlarının aynı şekilde olması kuvvetle muhtemel.

Diğer iki rakibimizden Cantu ise yıllardır adını duymuş olmamıza rağmen pek başarısı olmayan ancak her zaman vasat üstü bir takım olmayı başarmış bir takım. Cantu'nun dişe dokunur en önemli oyuncusu bir zamanların yıldızı, şimdinin tecrübelisi, ununu elemiş eleğini asacak duvar arayan Denis Marconato. Kendisi sevdiğim oyuncudur. Kendi açımdan izlemek keyif verecek gibi görünüyor. Ancak Cantu'nun EuroCup'a direk katıldığını ve her zaman iyi bir takım oyunu anlayışına sahi olduğunu hatırlatmakta fayda var

Takımımızın 3. ve son rakibi ise Hollanda temsilcisi GasTerra Flames. Takım ismindeki "yakıcılık" rakibi hafife almadığımız takdirde pek etkili olacak gibi görünmüyor. Son yıllarda atak yapmaya çalışan, basketbolda futboldakinin tam tersine bir üne ve görüntüye sahip olan Hollanda basketbolunun son şampiyonu kendileri. Dediğim gibi hafife alınmadığı takdirde ipler her iki maçtada bizim elimizde olacaktır. Takımımıza guruplarda ve inşallah sonrasında başarılar dileyerek guruptaki ilk maçımızın Hollanda deplasmanında olduğunu belirtelim ve maç tarihlerini verelim:

1. Maç: 16 Kasım 2010
GasTerra Flames - Galatasaray Cafe Crown
NGC Cantu - Panellinios BC

2. Maç: 23 Kasım 2010
Panellinios BC - GasTerra Flames
Galatasaray Cafe Crown - NGC Cantu

3. Maç: 30 Kasım 2010
Galatasaray Cafe Crown - Panellinios BC
GasTerra Flames - NGC Cantu

4. Maç: 7 Aralık 2010
Panellinios BC - Galatasaray Cafe Crown
NGC Cantu - GasTerra Flames

5. Maç: 14 Aralık 2010
Galatasaray Cafe Crown - GasTerra Flames
Panellinios BC - NGC Cantu

6. Maç: 21 Aralık 2010
NGC Cantu - Galatasaray Cafe Crown
GasTerra Flames - Panellinios BC

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin