12 Ekim 2010 Salı

Vay vay vay...


Aşağıya kopyaladığım haber Radikal'den... Pascal Nouma'nın Fenerbahçe maçında attığı golden sonra elini şortunun içine sokması sonrası federasyonun vereceği cezayı Beşiktaş kulübü arttırmak isteğinde bulunmuş... Sebep ise para... Peki federasyon futbolcuya vereceği cezayı rica üzerine arttırırken, rica üzerine de indirmiş midir acaba?


Beşiktaş'ın kuruluşunun 100. yıldönümü olan 2003 yılında şampiyonluğa ulaşırken Nouma için Türkiye Futbol Federasyonu'na başvurmuş: O çok para alıyor, cezasını arttırın sözleşmesini feshedelim

Cumartesi akşamı Beşiktaş Kulübü eski Asbaşkanı Levent Erdoğan'ı büyük bir sürpriz bekliyordu. Erdoğan'ın 70.yaş günü için kızları kendisine sürpriz bir doğum günü partisi hazırlamış, Levent Erdoğan'ın çocukluk arkadaşları dahil tüm dostları Cumartesi akşam Sheraton Hoteli'ne toplanmıştı.

Beşiktaş camiasından Hüsnü Güreli, Haşmet Kürüm, Behçet Ümitlen, Dr.Nedim Sarsmaz ve Pascal Nouma geceye katılan isimlerdi. Yapılan Film gösterisinde Başkan Yıldırım Demirören ''Levent abi benim en kötü zamanımda yanımda olmuş kişidir, ne kadar fikir ayrılığına düşsek de onun yeri bende ayrıdır'' açıklamasında bulundu.

Gecenin ilerleyen saatlerinde Pascal Nouma mikrofonu eline alarak bir şarkı söyledi, bunun üzerine Erdoğan davetlilere yaptığı konuşmada; ''Pascal'a büyük haksızlık yapılmıştır, keşke onun gibi yüreği Beşiktaş sevgisiyle dolu futbolcular gelse de aynı hareketleri yapsa. Benim yaşım 70 oldu ve 70 yaşında artık şu gerçeği açıklamak istiyorum. Pascal'ın o hareketini yaptığı günün ertesi günü kulüpte Hüsnü Güreli'nin başkanlığında acil bir toplantı yapıldı. Kulüpte para olmadığından ve Pascal'da maliyetli bir oyuncu olduğundan bu fırsatı kullanıp Pascal'ı gönderme kararı alındı. Keşke bu yanlış o zaman yapılmasaydı'' dedi.

Haber1903.com'un haberine göre; O dönem yöneticilik yapmış ve isminin açıklanmasını istemeyen bir yönetici, ''O gün çok stresli bir gündü, federasyonun Pascal'a 3 ay gibi bir ceza vereceğini öğrenmiştik, 3 ay sonra zaten ligler bitecekti. Pascal'ın sözleşmesinde de federasyon tarafından 6 aydan fazla ceza alırsa sözleşmesi hiçbir ücret ödenmeden tek taraflı fesh edilebilir maddesi vardı. Bunun üzerine Beşiktaş yönetimi federasyonu arayarak 3 ay yerine 7 ay ceza verilmesini istedi. Federasyonda Beşiktaş'ın bu isteğini gerçekleştirdi ve 7 ay ceza verdi. Kulüp Pascal'ın sözleşmesini tek taraflı fesh etti'' diye konuştu.

O dönem Beşiktaş'ın başkanlığını Serdar Bilgili yapıyordu. Federasyonun başındaysa Haluk Ulusoy vardı.

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin