11 Ekim 2010 Pazartesi

Galatasaray Cafe Crown:70 - Oyak Renault :47


Skor yetiyor aslında maçı anlatmaya ama maç bana Paf takımla yapılan hazırlık maçı havası verdi. Oyak Renault'un düşük bütçeyle kurulu kadrosundaki yerli ve yabancı oyuncuların kalitesinin bu sene düşük olmasının da verdiği etkiyle maçı rahat kazandı bizim basketçiler. İlk devre Renault diş gösterir gibi oldu ama bu ilk yarıda sadece 22 sayı atabilmelerine katkı sağladı. Galatasaray'lı oyuncular da gayet rahat bir anlayış ve tempoyla ilk ayrıda maçı adeta rölanti de götürüyorlardı. atılan 26 sayıya Oktay Mahmuti devre arasında fırça atmış olacak ki 3. periyoda fırtına gibi başlayarak 12-0'lık bir seriyle başladı sarı kırmızılılar. Farkın 16'ya dayanmasıyla vites düşürülünce Bursa ekibi bir anda atağa kalkıp 9-0'la karşılık verdiler buna. Sonrası yine antrenman havasında geçti zaten. Maçı da 23 sayı farkla kazanmasını bildi takımımız.

Dünkü yüksek tempolu maçtan sonra yarın oynanacak Telekom maçı öncesi iyi bir maç olduğunu düşünüyorum. Shipp, Rochestie ve Shumpert'in sakatlıkları dolayısıyla oynamadıkları maçta Andric'in ilk yarıdaki performansı, Ermal'in mücadeleci oyunu Rado'nun günden güne artan performansı, Göksenin'in sayı atamasa da verilen süreyi olumlu kullanması takımımız adına artılardı. Zıt yönde ise yine -yanlış saymadıysam-verdiğimiz 14 hücum ribaundu ve Evren'in düşük performansı dikkat çekti. Evren eski takımına karşı oynadığından duygusal mıydı nedir bilemiyorum ama bugünü biraz arazi vitesinde geçirdi. Bir cümle de Bursa ekibi için yazalım. Renault yıllardır düşük bütçesine rağmen kurduğu başarılı kadrolarla heo play-off'a katılacak bir anlayışla mücadele ediyordu. Hatta aldığı yabancılar hep iyi çıkıp bir sonraki sene ligimizdeki başa takımlarla daha iyi kontrat imzalıyordu. Bu seneki kadrosu hem yerli hem yabancı çok kötü göründü gözüme. Hem Üniversite'yi Bursa'da okuyup 4 sene orada yaşayan biri olarak hem de Renault'un yardımcı antrenörü Murat abi'yi yakından tanıyan biri olarak onları çok yakından takip etmiştim. Üzüldüm desem yeridir. İnşallah yanılırım. Bu arada Tutku'nun da maçın oyuncusu seçildiğini hatırlatalım.

Yarın 8'li finale kalmak için çok önemli bir maç oynayacak takımımız. Galatasaray'ın Telekom'u her halükarda yenmesi gerekiyor. Takımımıza başarılar dileyerek resmi site kaynaklı istatistikleri verelim:

Yer: Kepez Belediyesi Spor Salonu / ANTALYA
Rakip: Oyak Renault
Tarih: 11.10.2010

Melih Mahmutoğlu: (13', 7 sayı, 3 ribaund, 1 top kaybı)
Göksenin Köksal: (10’, 1 ribaund)
Caner Topaloğlu: (23’, 6 sayı, 5 ribaund, 3 asist)
Tutku Açık: (33’, 9 sayı, 1 ribaund, 5 asist, 2 top çalma 2 top kaybı)
Luksa Andric: (19’, 6 sayı, 9 ribaund, 3 asist, 3 top kaybı)
Radoslav Rancik: (32’, 11 sayı, 9 ribaund, 2 asist, 1 top çalma)
Haluk Yıldırım: (20’, 8 sayı, 2 ribaund, 3 asist, 1 top çalma, 2 top kaybı)
Evren Büker: (28’, 9 sayı, 2 ribaund, 2 asist, 1 top çalma, 4 top kaybı)
Ermal Kurtoğlu: (22’, 14 sayı, 7 ribaund)

1. ÇEYREK: 13-18
2. ÇEYREK: 9-8 (22-26)
3. ÇEYREK: 15-22 (37-48)
4. ÇEYREK: 10-22 (47-70)

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin