4 Mayıs 2009 Pazartesi

Antep Neden Hırslıydı?


Dün Gaziantep'te oynanan ve lider Sivasspor'un 2-1 kaybettiği mücadele sonrası Bülent Uygun basın toplantısında şöyle demiş:
"Karşınızda iyi bir takım var iyi pas yapabilen... Gaziantep'in kadrosu bizden geniş. Bugün iyi oynadılar istekli ve arzuluydular, bayağı bir arzuluydular ne hikmetse yüreklerini koyarak mücadelelerini en üst seviyede yaptılar. Aynı böyle devam etsinler."
Rakibi tebrik ederken, bir yandan da imalı olarak Gaziantep'in "birileri" için oynadığına getirmeye çalışmış lafı. Tabii , ligin sonları yaklaşıp puanlar kaybedilçe birileri suçlanacak, bu suçlanacakların başında genellikle hakemler gelir ki maçı izlemedim, hakemlik bir durum var mı bilemiyorum. Maçı yönetenleri suçlayamayınca, ikinci hedef noktası rakip takım olur doğal olarak. Teşvik primi mi alındı, bir şeyler mi vaad edildi, bunlar hep gündemi meşgul edip, dikkatleri başka yöne çeken "hareketlerdir"... Çünkü zordur özeleştiri yapmak, yoktur insanın doğasında kendini "zayıf" göstermek. Bülent Uygun, basın toplantısının başında "Bütün suçlu benim" diyerek hesabın geleceği adresi belirtmiş fakat konuşmayı sonlandırıken de yine üzerindeki "hata kıyafetini" atmış ve mağlubiyetin hesabını Gaziantepli futbolculara yollamıştır. Hırslı ve "kazanmak için herşeyi yapan" yapısını bildiğimiz Bülent Uygun'un aslında içinde yer alan gel gitleri bu konuşmasından bile rahatlıkla çıkarabiliriz: "Gaziantep'in kadrosu bizden geniş ve iyi oynadılar" derken, "Bizi neden yendiler?" sorusunun cevabını da başka yerlerde arıyor hoca... Oysa, ev sahibi olup, iyi pas yapan, koşan ve kadrosu geniş takımın kazanması kadar doğal ne olabilir ki? Aslında belki Bülent Uygun'u rahatsız eden bir Anadolu takımının kendilerine çelme takması, üç İstanbullunun "şampiyonluk hegemonyasını" sonlandırmak için herkesin Sivas'ın arkasında olacağını düşünmesi- Gönüllerin şampiyonuyuz derken ya da her demecinde Anadolu kelimesini geçirirken bunu ima ediyordu hiç kuşkusuz- ama bilmediği bir şey var yukarıda alıntı yaptığımız ya da daha önce blogta belirttiğimiz demeçlerinde, kendisini ve takımını yüceltirken, etrafındakilere "küçümser" bakışlarla bakması Bülent Uygun nezdinde Sivasspor takımına karşı da bir antipati merkezi oluşturuyor... Daha dört hafta var ve daha çok değişik demeçler dinleyeceğiz...

7 yorum:

gokmenoz dedi ki...

Her demecinde şunu gösteriyor ki Hiç bir zaman büyüyemeyecek!

Adsız dedi ki...

ali samiyene kadar bu iş bitmesin. sivasın elinden alıp beşiktaşa verelim şampiyonluğu. Ondan sonra ne diyosa desin. Şu tipe bak, cibiliyetsiz herif..

kutay dedi ki...

hem besıktasa hem sıvasa takalım celmeyı trabzon sampıyon olsun...

[as] dedi ki...

Hakem hatası vardı. Sivasın golü ofsayttı.

aşkın dedi ki...

Adam G.Saraylılardan farklı birşey söylememiş, biz değil miydik kendisi için ''Fener'e niye böyle oynamıyorsun'' diyen?

Adem dedi ki...

Bu adamlar Trabzonspor'u da 3-2 yenmişlerdi. Kimin için acaba?!

KaMeSa dedi ki...

Galatasarayli olmama ragmen Sivasi gonulden destekleyenlerdendim, ta ki Bulent efendi, fenerbahce maci sonrasi yaptigi 5 yeriz 7 yeriz ama 6 yemeyiz. 7 yeriz 9 yeriz ama 8 yemeyiz gibi aciklamalarini yapana kadar. Boylece ben sana teknik direktor olamazsin demedim hikayesini animsatmistir herkese...34. Hafta alacagimiz galibiyetle besiktasin sampiyon olmasi temennisiyle...

Blog Widget by LinkWithin