26 Mayıs 2009 Salı

Galatasaray TV


Aynı başlıkla daha önce de bir yazı yazmış ve Galatasaray Televizyonun yayın politikasını eleştirmiştim. O günden bügüne hiç bir şey değişmedi tabii, yine aynı tas aynı hamam, Türkiye'nin en fazla taraftara sahip olan kulübünün yayın organı güncellikten uzak, kalitesiz yayınlarıyla taraftarına hizmet vermeye devam ediyor... Peki bana bu yazıyı yazdıran olay mı ne? Kulübün resmi sitesinde gördüğüm bir haber: Galatasaray TV Digitürk 75. Kanalda. Bundan sonra takımının televizyonunu izlemek isteyenler Digitürk satın almak zorunda kalacaklar çünkü uydudan yayınına son verecekmiş bizim kanalımız. Digitürk demişken, enteresan bir olay anlatayım: Geçen gün arkadaşımın Digitürk yayını birden kesiliyor, servis çağrıyor, adamlar geliyor, inceliyorlar ve yayının kaybolmasına sebebi söylüyorlar: Çanağın önündeki ağacın dallarının yapraklanması. Tabii arkadaşım da üyeliğini o anda iptal ettiriyor. Konumuza dönersek, zaten sarı lacivertli rakibinin kat ve kat gerisinde kalan Galatasaray televizyonunu izleyenler günden güne azalırken, şimdi iyice kanalı taraftara kapatmışlar bizim yöneticilerimiz. D Smart'tan çıkıp Digitürk'e geçişle ne amaçlanmaktadır acaba? Lig TV'nin sahip olduğu maç yayın hakları sayesinde, daha fazla görselik mi hedeflenmektedir? Yoksa başka hesaplar mı dönmektedir? Zamanla göreceğiz neyin ne olduğunu ama bildiğim tek gerçek, bugün Galatasaray TV'yi 100 kişi izliyorsa, Digitürk'ten sonra 30'a ineceğidir... İşin bir de başka bir boyutu var, taraftarın sahip olduğu Galatasaray sevgisini sürekli paraya dönüştürme derdinde olanlar, kendi kullandıkları alanlarda bu şekilde politikalar izliyorlar mı? Galatasaray storelarda forma 80-100, kravat 30, en dandik t-shirt 20 lirayken, Ali Sami Yen kombineleri asgari ücretin üzerindeyken, basket kombineleri maçlara giden öğrencilerin burslarına göz dikmişken, şimdi de Galatasaray'ı kendi kanalından seyretmek isteyenlere Digitürk satın al derken, kulüp üyelerinin yararlandıkları tesislerde çay-kahveye kaç aydır zam gelmiyor acaba?

Galatasaray TV ile ilgili önceki yazı da burda... Değişen bir şey yok...

5 yorum:

TerryM0re dedi ki...

bunu anlamak zor olmasa gerek..Daha fazla gelır yayın kalıtesınde artıs ve kalıtelı programlar..Yenı yayın donemı 9 Agustosta baslayacakmıs..Yenı programlar vs..Ayrıca Galatasaray'ın mevcut malı durumu ıle Tv 'yı yenılemesı olanaksızdı...

Erdem Yalçın dedi ki...

Türkiye'nin en çok taraftara sahip kulübü Galatasaray mı dedin ?? Ya güldürdün beni çok ALLAH'ta seni güldürsün :))

firat selcuk dedi ki...

durum o kadar karanlık degil bu digiturk hadisesinde.. internetten izleme imkanı olacagı ve digiturk'un bu kanala ozel ucuz paketi olacagı soyleniyor.. tabii ki olayın icinde ufak bir gelir kapısı veya rant saglama ne dersek diyelim, bir seyler var ama eskisi gibi rezalet bir kanalımız olmayacagını dusunuyorum ben..

oyle veya boyle digiturk ligtv ve spormax sayesinde bir spor kanalını kumanda etme konusunda d-smart'tan daha ileride..

dioxide dedi ki...

bence kesinlikle yanlış bi öngörü. izleyisi sayısı kaliteyle birlikte artacaktır. ilk 3 günde bile çok şey değişti, daha da iyi olacaktır.

umutation! dedi ki...

gece 12den sora cıplak kızlara bilmece cözdüren aptal d-smart gstv yerine artık programlı birr yayına gecmeleri daha iyi

Blog Widget by LinkWithin