23 Mayıs 2009 Cumartesi

"Şampiyonu Biz Tayin Edeceğiz"


Yukardaki cümleyi son bir hafta içinde o kadar sık duymaya başladım ki, artık kusasım geliyor kulağıma geldiğinde Galatasaray'ın şampiyonu belirleyeceği tespiti. En son olarak da Servet dillendirmiş bunu. Ligin bitmesine iki hafta kala Galatasaray, matematiksel olarak şampiyonluk iddiasını kaybedince ve kalan maçları da zirve yarışı yapan Beşiktaş ve Sivasspor ile olunca, başladı tabii binbir türlü teoriler üretilmeye. "Sizi biz şampiyon yapacağız." , "Beşiktaş'ı İnönü'de yenip, Sivas'ı sevindireceğiz" tarzı cümleler de yazının başlığının başka türleri olarak dolaşıyor ortalıkta ve kimse bunlardan rahatsız olmuyor. Ne olacak peki, futbolcular bir maçta oynayıp, diğerinde saha dolaşmak "şerefsizliğini" mi yapacaklar? Üzerlerine giydikleri formaya ihanet mi edecekler? Maç mı satacaklar? "şampiyon tayin etmek" deyiminin açılımı kesinlikle bunlardır, başka türlü Galatasaray, şampiyonu tayin edemez... Oysa düşünüyorum da Galatasaray'ın ne zamandan beri "şampiyonu tayin etmek" gibi bir misyonu var. Kurulduğu yıllardan beri her zaman zirveye oynayan ve ikinciliği başarısızlık olarak gören bir takımın taraftarları, hatta futbolcuları, hiç rahatsız olmadan başkalarını şampiyon yapma hesapları peşinde koşabilmektedirler... Taraftarın ve futbolcuların bu söylemlerine psikologlar ne der, sosyologlar bu vakayı nasıl açıklar olayına girmeyeceğim sabahın bu saatlerinde daha kargalar kahvaltısını ederken ama sarı-kırmızılı renklerin peşinde yıllarca oradan oraya koşmuş aklım-beynim-vücüdümün istediği tek bir şey var: Son kalan iki maçı da kazanıp, şampiyonu biz tayin etmeyelim...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Hay ağzına sağlık.

Volvox dedi ki...

Şampiyonu tayin etmek sözünü hiç beğenmiyorum ama aynen dediğiniz gibi bir çok kişi bunu diline dolamış.Son iki maçımızı alıp artık gelecek sezonu ve uefada başarıyı bekliyoruz aslanlarımızdan.

ömer dedi ki...

bende çok kullanıyorum bunu. son iki maçımızı da kazanıp trabzonu şampiyon yapıcaz. tabi denizlisporun ufak bi el atması lazım.

Blog Widget by LinkWithin